Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 03:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pinnacle Studio 8 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 2 listopada 2003, 20:32
Posty: 156
Lokalizacja: Kaczyce
Post Pinnacle Studio 8
Załatwiłem sobie program j.w. I przy zgrywaniu materiału z kamery przez FW pojawia się problem. Zanika mi dźwięk na zgranym materiale a na obrazie pojawiają się kropki zakłócające go a sam obraz czasami mi skacze. Co ciekawe ten sam materiał nagrany na tym samym komputerze z tej samej kamery na programie WinProducer 3.0 jest OK. Obraz jest bez zastrzeżeń. Dźwięk jest stabilny. Próbowałem przeinstalować Pinnacle, ale nic to nie dało. Dalej pojawiają się te zakłócenia. Co może być ich powodem? Czy ktoś miał już taki problem?
Mam WinXP SP1.

_________________
Pozdrawiam

dnc



Mój sprzęt:
Kamera: JVC GR-DV700E
Grafika: Gainward PP2100LE TV/DVI
Obróbka video:Pinnacle Studio 9.1 PL
Kontakt: GG: 4926855
Obrazek


poniedziałek, 29 marca 2004, 09:29
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post 
cześć

myślę, że to jest babol pinacla, nie pracuje dobrze pod XP u mnie capture zawiesza się po ok 20s. Z tego co wiem nie matych problemów pod innymi systemami. Masz dwa rozwiązania: zmienić system albo program. Ja ściągam film przy pomocy Ulead-a a dalej obrabiam w pinaclu.

pozdr


poniedziałek, 29 marca 2004, 12:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 31 marca 2003, 22:15
Posty: 134
Lokalizacja: Łódź
Post 
Używam Pinnacle 8.6SE od pół roku i nic mi się nie wiesza a zrzucałem już na dysk (także systemowy) pliki wielkości 12GB. Obróbka i wypalanie płytek nie stwarz problemów.Kamera CDR-TRV33, komputer Pentium 4 1,6GB,płyta głowna Intel D845BG, pamięć Kingston PC2100 512MB, dyski 60 i 40GB NTFS, grafika Ati Radeon 8500 system Windows XP Pro,karta fire ware z kablem za 90zł. Zaznaczam że program jest legalny i może w tym przyczyna braku kłopotów.


poniedziałek, 29 marca 2004, 13:35
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 2 listopada 2003, 20:32
Posty: 156
Lokalizacja: Kaczyce
Post Już mam
Tak. Już wyczaiłem dlaczego mi nie chodzi. Pop prostu w konfiguracji nie ustawione były parametry szybkości odczytu ui zapisu danych na HDD. jak to zrobiłem, to zaczęło wszystko chulać tak jak powinno.

_________________
Pozdrawiam

dnc



Mój sprzęt:
Kamera: JVC GR-DV700E
Grafika: Gainward PP2100LE TV/DVI
Obróbka video:Pinnacle Studio 9.1 PL
Kontakt: GG: 4926855
Obrazek


środa, 31 marca 2004, 19:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL