Teraz jest poniedziałek, 25 czerwca 2018, 02:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Kamera Sony ....140E? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 12 września 2002, 10:54
Posty: 2
Lokalizacja: Gdańsk
Post Kamera Sony ....140E?
:?: Witam , kupiłem sobie tą kamerke dokładnie wczoraj , jak na razie poznaje powoli wszyskie jej "tajniki" , zauwazyłem , ze po włożeniu kasety mechanizm w niej pracuje dosyc głośno i w ogóle cała jej praca z kasetą to takie sobie pobrzekiwanie. Nie wiem czy jest to normalne zjawisko , czy nie , bo nigdy wcześniej nie miałem tego urzadzenia. Jeśli moge prościć o wyjasnienie taj spawy i wogóle czy jak na 2500 zł jest to "możliwy sprzęt " , jak sie sprawdza w czasie itp...

Dziękuje za odpowiedzi

Dariusz


czwartek, 12 września 2002, 11:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Dostalem ja wlasnie do testow. Juz wkrotce bedzie publikacja, wiec skomentuje takze twoja uwage. Jak bys jeszcze mial cos do dodania odnosnie wad i zalet to rzuc na forum lub na priv

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


czwartek, 12 września 2002, 13:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 28 lipca 2002, 14:12
Posty: 61
Lokalizacja: Gdańsk
Post ???
a ja mam takie pytanko:
co mam rozumienc przez slowo "wkrotce" :idea:
bo pod koniec miesiaca bede kupowal kamerke i nie wiem czy czekac na ten test, czy to "wkrotce" potrwa jeszcze pare miesiecy :(
a zalezaloby mi bardzo zeby przeczytac cos takiego zanim wywale 4000pln a tydzien pozniej okaze sie, ze jednak nie bylo warto...

pozdrawiam


czwartek, 12 września 2002, 13:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post kamera Sony TRV140
Witajcie!
Jestem również w posiadaniu tej kamerki.
Z wad nalezy wymienic:
- głośny mechanizm;
- przy slabym oswietleniu powstaje duza ziarnistosc obrazu.
- brak mozliwości podgladu nagranego materialu w trybie Camera (przesuniecie +/- kilku klatek)

Zalety:
- niska cena;
- przy dobrym oswietleniu (sceny na zewnatrz) obraz jest OK

Pozdrawiam
    daro773@wp.pl


czwartek, 12 września 2002, 16:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Mysle ze kolo konca miesiaca sie uda opublikowac, ale nie ucinajcie mi glowy jak nie zdaze bo ostatnio jest troche nawalu roboty.

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


czwartek, 12 września 2002, 18:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 28 lipca 2002, 14:12
Posty: 61
Lokalizacja: Gdańsk
Post spoko-luzik
no to bedziemy czekac do skutku... :)

a moze tylko jakies info poki co jakie modele beda tam porownywane??


czwartek, 12 września 2002, 18:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Niestety nie bedzie to porownanie. Tylko ona samotnie. Ciezko cos wydebic.

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


czwartek, 12 września 2002, 20:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 28 lipca 2002, 14:12
Posty: 61
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
uuuuuuuu..... :(
a jak juz przy testach jestesmy to cos wiadomo apropo porownania kontrolerow firewire (tzn kiedy ma szanse sie pojawic)?


czwartek, 12 września 2002, 20:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Tak. W pierwszej kolejnosci pojawi sie on w najnowszym Wideo i Komputer, dopiero pozniej u nas, pewnie w nieco szerszej formie, ze wzgledu na brak ograniczen. A sprzetu jest sporo.

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


czwartek, 12 września 2002, 20:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 12 września 2002, 10:54
Posty: 2
Lokalizacja: Gdańsk
Post ??
8) Witam ponownie !
Kamerka sony...140 E , jest najtańszym produktem digital 8 , właściwie zdecydowałem sie na jej zakup ze wzgledu na cene 2500 zł . Do tej pory nie wiem dlaczego jest ona tańsza od niektórych analogowych , lub w porównywalnej cenie . Działa docyć dobrze , ma duzo efektów , zdjęcia seryjne , nagrywanie interwałowe, robienie zdjęć ....itp.

Właściwie, jedynym dreczącym problemem jest bateria Lijon max 110 min (przez wizjer) i lekkie brzeczenie przy włożonej kasetce (podczas pozycji CAMERA i PLEYER) , również podczas nagrywania. Przy nagrywaniu w całkowitej ciszy wgrywa sie brzek (terkot) i kicha wkurza..!.

Czy jest to normalne zjawisko , czy mam a lekka uszkodzona kamerę :(

Dziekuje , za dotychczasowe wypowiedzi i czekam na obiecany test.

Pozdrawiam Dariusz


środa, 25 września 2002, 21:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ja uzywalem DCR-TRV 110 i 140
i na obu tak jest ...
qce.. nie wiem jak z innymi kamerami...
ale to chyba jest normalne ze to jak dziala to slychac...
dziwne zeby nie bylo nic slychac...
a jak chce sie do tego miec bardzo czuly mikrofon zeby
dobrze glos nagrywal ?
to wlasnie slychac ten cichutki glosik pracy kamery
zazwyczaj ciszy takiej sie nie nagrywa...
jak chce sie tak zrobic ? hmm... jakos wylaczyc mikrofon
a Ci ktorzy obrabiaja cyfrowo nagrany obraz moga przeciesh
uzyc pluginu do redukowania takich chalasow.


czwartek, 26 września 2002, 14:29
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 18 września 2007, 20:16
Posty: 1
Post Nagranie LP kłopot z dzwiękiem przy zgrywaniu na komputer
Witajcie.
Mam poważny kłopot (kamera Sony DCR-TRV140E PAL), który wcześniej się nie pojawił. Otóż mam sporo nagrań na kasecie Digital8 zarówno w standardowej prędkości jak i w LP. Ostatnio próbując zgrać film nagrany w LP obraz zgrywa się poprawnie natomiast audio jest albo poszatkowane (jest i zaraz go całkiem wycina), albo szatkuje. Gdy odtwarzam w SP wszystko jest OK nawet z tej samej kasety (kasety są kilku-letnie) i co ciekawe jak słucham nagrania na samej kamerze to dźwięk jest OK.
Zgrywam materiał cyfrowo poprzez kartę IEE1394 - chyba- nie pamiętam tego standardu, a gdy próbowałem przez kabel AV na telewizorze to też wszystko było dobrze odbierane.
Kabel połączeniowy ma ok 1,5 mb

Jurek


wtorek, 18 września 2007, 20:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL