Teraz jest środa, 22 sierpnia 2018, 02:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Samsung d23i jak to jest z tym wy/we analogowym? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 kwietnia 2004, 20:26
Posty: 8
Post Samsung d23i jak to jest z tym wy/we analogowym?
Witam

Kupilem i stalem sie posiadaczem kamerki cyfrowej Samsung d23i,
wszystko ladnie i pieknie gdyby nie to, ze nie za bardzo radzi sobie ta kamera z nagrywaniem z telewizora na kamere oraz z videa na kamere.
Dostalem w zestawie kabli polaczeniowych eurozlacze- scart oraz inne kabelki typu av itp.
Podpinam kable wedle instrukcji nie inaczej i co widze? wielkie G, nie zgrywa mi przez analog nic na kamere - normalnie dramat.
Oczywiscie uaktywniam wejscie analogowe w menu i pokazuje mi sie informacja na kamerze ze takowe jest aktywne.
I co dalej czynic nim zadzwonie do Smasunga?

P.S. Jezeli chodzi o zgrywanie przez cyfrowe wejscie (dv) nie ma problemu

Prosze o porade i dziekuje z gory

pozdrawiam
dopalacz


poniedziałek, 3 maja 2004, 21:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam Samsunga d26i, i nagrywałem z magnetowidu z kamery analogowej na cyfrową bez żadnych problemów.Problem napewno tkwi w podłączeniu kabli lub w ustawieniach kamery -ma być AV \ IN i powinno być wszystko ok .
Poniżej masz adres stronki producenta znajdziesz tam coś w rodzaju spisu artykułów i porad w polu szukaj wpisz model kamery i Enjoy !

http://www.samsung.com/pl/products/came ... p_d23i.asp


poniedziałek, 3 maja 2004, 23:49
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 kwietnia 2004, 20:26
Posty: 8
Post 
Dzieki za info

Ale problem wlasnie tkwi w tym, ze oba urzadzenia (np. video i kamera) podlaczone sa ksiazkowo, a co za tym idzie powinien byc widoczny obraz z video na kamerze a nie widac niestety.
Funckja AV \ IN jest oczywiscie wlaczona

Nic to czekam na dalsza pomoc zanim zaczne dyskusje z Samsungiem

dzieki za pomoc

pozdrawiam
dopalacz


wtorek, 4 maja 2004, 07:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam
Właśnie podłączyłem i wszystko działa poprawnie a problem tkwi w kostce Euro\S-vieo\cin Nie załębiałem się w temat ale przy próbie użycia kostki z kamery miałem identyczny problem .Kupiłem nową kostke która ma przełącznik out\in cena około 10 zł przełącznik na kostce ustaw na out i musi działać w chwili pisania tekstu mam podłączoą kamerkę i wszystko jest ok


wtorek, 4 maja 2004, 12:43
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 kwietnia 2004, 20:26
Posty: 8
Post 
Serdecznie dzieki za okazane zainteresowanie,
ale dalej mi nie chodzi.
A probuje uzyc kamery przy polaczeniu z video przez kabelki
zolty czerwony i bialy pomijajac euro i dalej stoje w miejscu.
Ech niestety moje stare wideo ni ema euro i tu jest kanal, ale tak czy siak
powinno to smigac na zwyklych kabelkach , ktore dolaczone sa do aparatu

pozdrawiam
dopalacz


wtorek, 4 maja 2004, 16:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam właśnie tą kamerke i nie mam zadnych problemow.

Kabelek chinch--->jack podlaczam do magnetowidu, potem aktywuje AV-IN, kamerka w pozycję player, dwa razy REC i nagrywa bez bólu.


poniedziałek, 24 maja 2004, 17:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ustawiłeś kamere w trybie player? Potem trzeba jeszcze rec nacisnąć , na kamerze lub pilocie napewno działa tylko trzeba pokombinować. :wink:


"Ten sie nie myli co nic nie robi"


czwartek, 27 maja 2004, 23:24
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Czy mowa jest o tej kamerze http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=7491
bo wczoraj sprzedawca zarzekał sie że ona nie ma wejścia analogowego.
Więc jak to jest????


piątek, 4 czerwca 2004, 13:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Podałem link do modelu d23i więc sprawdź opisane wyjscia i wejścia dotyczą modelu d26i


piątek, 4 czerwca 2004, 13:46
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Emeryt napisał(a):
Witam
Właśnie podłączyłem i wszystko działa poprawnie a problem tkwi w kostce Euro\S-vieo\cin Nie załębiałem się w temat ale przy próbie użycia kostki z kamery miałem identyczny problem .Kupiłem nową kostke która ma przełącznik out\in cena około 10 zł przełącznik na kostce ustaw na out i musi działać w chwili pisania tekstu mam podłączoą kamerkę i wszystko jest ok


To racja. To złącze z zestawu to "In". Mam złącze z przełącznikiem i działa w obie strony bez zarzutu.


poniedziałek, 14 czerwca 2004, 11:27
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL