Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 08:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Odblokowanie dv in w sony dcr-trv14e lub dcr-hc14e 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 sierpnia 2003, 00:57
Posty: 2
Lokalizacja: Warszawa
Post Odblokowanie dv in w sony dcr-trv14e lub dcr-hc14e
Witam.
Szukam programu do odblokowania wejścia DV IN w kamerze Sony DCR-TRV14e, zastanawiam się, czy mogłbym się posłużyć programem odblokowującym dla DCR-HC14e? Przecież te kamery są praktycznie identyczne. O ile mi wiadomo, DCR-HC14e, chociaż nowsza, to różni się od poprzedniczki gorszym przetwornikiem (1/6", a w DCR-TRV14e 1/4"), ale to też nie są potwierdzone informacje.

Jeśli ktokolwiek może mi pomóc w znalezieniu odpowiedniego programu, lub w odpowiedzi na pytanie, czym różnia się te dwa modele kamer, będe wdzięczny.

_________________
F 100


niedziela, 30 maja 2004, 13:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Cześć! Właściwie to nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale przetworniki w obu kamerach są identyczne i wydaje mi się, że tak naprawdę te kamery zasadniczo niczym się nie różnią (pomijając wygląd zewnętrzny, pilot itp.). Jako szczęśliwy posiadacz HC14e mam pytanie czy masz jakiś program do jej odblokowania :wink: ? Jak tak to poproszę o info! Pozdrawiam.


poniedziałek, 31 maja 2004, 07:19
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 sierpnia 2003, 00:57
Posty: 2
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Jestem na tropie tego programu. Fizycznie jeszcze go nie posiadam. Jak zdobędę, dam znać.

_________________
F 100


poniedziałek, 31 maja 2004, 13:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 00:09
Posty: 107
Lokalizacja: Radom
Post 
Witam
a masz kody jakie trzeba wpisać. Program nie jest tu najważniejszy. Ja odblokowywalem kiedyś dv-in w kamerze sony dcr-trv17e. Zestaw do odblokowania kupilem na allegro. Programik mi został, mogę ci go przeslłać na maila, ale kodów musisz poszukać sam. Jest to bardzo ważna sprawa, niepolecam używania kodów od innej kamery, ponieważ możesz sobie popsuć kamerę. A najlepiej jakbyś kupił zestaw na allegro lub ze strony http://www.dv-in.prv.pl/ (to właśnie ten gościo co ogłasza się na allegro) wtedy będziesz miał pewność, że nie uszkodzisz kamery.
Podam jeszcze link do zachodniej strony na ten temat: http://www.imagendv.com/dvin.htm#sony
Na stronach zagranicznych szukałem kodów właśnie do twojego modelu i nigdzie nie mogłem znaleźć. Nie wiem czy akurat w tym modelu odblokujesz to wejście. Możesz jeszcze wysłać maile np. do serwisu HDP tylko z pytaniem czy jest to możliwe w tym modelu i jaka jest cena. Jak dostaniesz odpowiedź będziesz wiedział, czy masz szukać czy nie.
Pozdrawiam, Grzesiek.


poniedziałek, 31 maja 2004, 15:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL