Teraz jest piątek, 19 października 2018, 06:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Konwersja sygału anlogowego na cyfrowy w vx2100 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post Konwersja sygału anlogowego na cyfrowy w vx2100
Mam pytanie. Czy istnieje możliwość bezpośredniego konwerowania sygnału z wejścia analogowego na sygnał cyfrowy w sony vx2100. Chciałbym za pomocą kamery konwertować sygnał analogowy na cyfrowy bez konieczności nagrywania na taśmę. A objaw mam taki że jak podłączę sygnał analogowy i jak włączę komputer podpięty pod fire wire to powoduje to odłączenie analogowego sygału wejściowego. Czy tak ma być i jedyna metoda zamiany sygnału analogowego na cyfrowy to jest nagranie go na taśmę a następnie przechwycenie z nagranej taśmy??


środa, 2 czerwca 2004, 13:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 00:01
Posty: 255
Post Re: Konwersja sygału anlogowego na cyfrowy w vx2100
Pit napisał(a):
Mam pytanie. Czy istnieje możliwość bezpośredniego konwerowania sygnału z wejścia analogowego na sygnał cyfrowy w sony vx2100. Chciałbym za pomocą kamery konwertować sygnał analogowy na cyfrowy bez konieczności nagrywania na taśmę. A objaw mam taki że jak podłączę sygnał analogowy i jak włączę komputer podpięty pod fire wire to powoduje to odłączenie analogowego sygału wejściowego. Czy tak ma być i jedyna metoda zamiany sygnału analogowego na cyfrowy to jest nagranie go na taśmę a następnie przechwycenie z nagranej taśmy??


Ustaw kamerę w tryb VCR, w nemu wejdź do VCR SET i tam masz A/V->DV OUT - jak jest OFF to masz konwersję CYFRA-ANALOG, a jak przełączysz na ON to masz ANALOG-CYFRA

A jeśli nie masz tego w menu no to hmm, lip..na kamera


piątek, 24 września 2004, 07:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Dzięki za info, ale na forum fotonu odpowiedziamo mi 3 miesiące temu. Wszystko działa ok.


piątek, 24 września 2004, 08:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL