Teraz jest niedziela, 19 sierpnia 2018, 00:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Dźwięk z błędami - tylko po DV ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 16 marca 2004, 11:44
Posty: 17
Lokalizacja: opolskie
Post Dźwięk z błędami - tylko po DV ?
Zgrywanie po dv to w zasadzie kopiowanie (w uproszczeniu), czy więc jest możliwe, aby w zgrywanym materiale występowały błędy w dźwięku ?
Dotyczy to tylko przegrywania po dv. Ten sam materiał równocześnie odsłuchiwany na telewizorze nie wykazuje błędów.

Czy przetwornik analogowo/cyfrowy kamery "naprawia" błędy i przesyła dźwięk naprawiony na wyjście analogowe, a do komputera dochodzi dźwięk z wadami ? (zaniki chwilowe 0,5 sek co jakiś czas)

Dotyczy to jednej kasety (w tych samych miejscach - tylko dźwięk, obraz cały czas OK) i chyba to ona jest winna - tylko co z tym teraz zrobić ?
A powtarzam jeszcze raz - przy odsłuchu z kamery po wyjściu analogowym dźwięk jest bez zarzutu.

Kamera to sony trv60 (świeżo kupiona) a materiał nagrany na trv 33 (jakiś czas temu), kaseta sony raz nagrana - właśnie ten materiał.

_________________
Andrzej38


poniedziałek, 21 czerwca 2004, 08:08
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 2 listopada 2003, 20:32
Posty: 156
Lokalizacja: Kaczyce
Post Błędy dźwięku
A jakim programem to zgrywasz? U mnie było cos takiego, ze materiał zgrywany podczas kopiowania przez FW, miał tak jakby uszkodzoną fonię, dźwięk przerywał na pół sekundy, ale po odłaczeniu kamery i próbie odtworzenia dźwiek był OK. Robiłem próby i okazało się, że robi to program Pinnacle Studio 8.5, który tak jakby nie potrafił przetworzyć tak ogromnej ilości danych jakie przesyła kamera i zacinał się. Lecz wystarczyło skonfigurować opcję testowania maksymalnego transferu danych i program odzyskał wigor i teraz nie zacina się.

_________________
Pozdrawiam

dnc



Mój sprzęt:
Kamera: JVC GR-DV700E
Grafika: Gainward PP2100LE TV/DVI
Obróbka video:Pinnacle Studio 9.1 PL
Kontakt: GG: 4926855
Obrazek


poniedziałek, 21 czerwca 2004, 08:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 16 marca 2004, 11:44
Posty: 17
Lokalizacja: opolskie
Post Niestety to nie to.
Próbowałem systemowym movie makerem, wcześniej zawsze nim zgrywałem (ustawienia oczywiście full pal) i zawsze było ok.
A jednoczesny odsłuch i podgląd na TV pokazuje, że nagrany dzwięk albo jest OK albo jest "naprawiany" do wyjscia analogowego (?).
Jestem teraz w innym miejscu (w pracy) i nie mam możliwości sprawdzenia innymi programami, sprawdzę to po południu. Ale chyba to nie to. wcześniej tak jak wspomnialem zgrywałem w ten sposób z innej kamery (Digital8) i było OK. W systemie (XP) i ogólnie w kompie nic nie zmienialem.
Andrzej

_________________
Andrzej38


poniedziałek, 21 czerwca 2004, 08:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL