Teraz jest wtorek, 16 października 2018, 05:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 JVC GR D70 E + firewire + problem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 30 czerwca 2004, 23:56
Posty: 3
Lokalizacja: Opole
Post JVC GR D70 E + firewire + problem
Hey
Mam problem z w/w kamerka. Probuje zgrac na kompa film przez firewire ale zadne programy nie widza kamery. najpierw myslalem ze mam uszkodzony kontroler firewire w kompie, ale sprawdzalem na dwoch innych kompach i tam sa takie same objawy. kabel tez jest ok, bo sprawdzalem na innym, napewno sprawnym i tez nie chcialo dzialac. probowalem szukac gdzies w menu kamery wlaczania opcji DV OUT lub czegos podobnego ale nigdzie nie znalazlem, na pilocie tez nic takiego nie widze. macie jakis pomysl co z tym fantem zrobic? aha jeszcze jeden (chyba istotny) szczegol, zgrywalem juz filmy z tej kamery niejednokrotnie i bylo wszystko ok. prosze o pomoc.


czwartek, 1 lipca 2004, 00:03
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 2 listopada 2003, 20:32
Posty: 156
Lokalizacja: Kaczyce
Post A ze sprzętem wszystko OK?
A może złącze FW na kamerze jest uszkodzone :?: Nie wyjmowałeś czasem wtyczki z gniazdka FW gdy miałes włączona kamerę?

_________________
Pozdrawiam

dnc



Mój sprzęt:
Kamera: JVC GR-DV700E
Grafika: Gainward PP2100LE TV/DVI
Obróbka video:Pinnacle Studio 9.1 PL
Kontakt: GG: 4926855
Obrazek


czwartek, 1 lipca 2004, 08:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 30 czerwca 2004, 23:56
Posty: 3
Lokalizacja: Opole
Post no wlasnie nie
zawsze (Zarowno przed podlaczeniem jak i odlaczeniem FW) wylaczalem najpierw kamere. Ale wlasnie obawiam sie ze to jednak padl prot FW w kamerce, jak to sprawdzic? Tylko serwis?


czwartek, 1 lipca 2004, 09:00
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 2 listopada 2003, 20:32
Posty: 156
Lokalizacja: Kaczyce
Post Chyba tak
No nie znam innej metody na sprawdzenie złącza FW, jak w serwisie. Przy założeniu oczywiście, że sprawdzałeś kamerę na innych kompach.

_________________
Pozdrawiam

dnc



Mój sprzęt:
Kamera: JVC GR-DV700E
Grafika: Gainward PP2100LE TV/DVI
Obróbka video:Pinnacle Studio 9.1 PL
Kontakt: GG: 4926855
Obrazek


czwartek, 1 lipca 2004, 10:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 30 czerwca 2004, 23:56
Posty: 3
Lokalizacja: Opole
Post sprawdzilem
ja u brata na kompie a takze w firmie zajmujacej sie zgrywaniem wideo z kamer, pokazywali mi ze maja sprawny sprzet i takze poradzili przeszukanie menu (dokladne) w celu wlaczenie czegos zwiazanego z wyjsciem DV. a czy gwarancja z USA obowiazuje takze w Polsce? Juz pomijam fakt ze bede musial zasuwac z kamera z Opola do Wroclawia (tam najblizszy serwis) :/


czwartek, 1 lipca 2004, 11:35
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 2 listopada 2003, 20:32
Posty: 156
Lokalizacja: Kaczyce
Post Gwarancja
Oj chyba nie... ale wartałoby to sprawdzić.
Ja mam też kamerę JVC, ale żadnej opcji do włączania DV nie mam. Po prostu podłączam do kompa i działa. Możliwe, że coś tam jest, ale ja nic nie musiałem włączać. Wiem, że jest tylko opcja włączania Wejścia S-Video In, aby móc nagrywać na kamerę ze źródeł zewnętrznych, ale jak to jest w tej kamerze tego nie wiem.

_________________
Pozdrawiam

dnc



Mój sprzęt:
Kamera: JVC GR-DV700E
Grafika: Gainward PP2100LE TV/DVI
Obróbka video:Pinnacle Studio 9.1 PL
Kontakt: GG: 4926855
Obrazek


czwartek, 1 lipca 2004, 12:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL