Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 08:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Parę pytań 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 5 lipca 2004, 16:59
Posty: 1
Post Parę pytań
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :D
Jestem tu nowy,w świecie kamer są to moje pierwsze kroki więc proszę na mnie nie krzyczeć za głupie pytania :)
Tata kupuje właśnie kamerę Sony DCR-HC40E i w spadku dostaję Sony CCD-TR505E.W związku z tym mam parę pytań.
1.Jaka jest standardowa pojemność karty pamięci hc40e dołączanej przez Sony i jak dużą kartę ona potrafi obsużyć (pytałem w sklepie ale gość robił wrażenie że chyba sam coś średnio jest obcykany w tym temacie).
2.W CCD-TR505E jest padnięty akumulatorek.I tak:
2100 GP - 199;
3200 SONY - 319;
4100 DURACEL - 290;
którą kupić ?
Niby najlepiej wychodzi DURACEL ale jest trochę wielka.
3.Jak filmy z kasety z CCD-TR505E przenieść na DVD.Z tą nową kamerą nie ma problemu bo ma USB i się zgra.Ale jak to zrobić z Video8 ? Są tam nagrania które muszą być zgrane na DVD bo ich jakość robi się coraz gorsza.Odpowiedź na to pytanie jest dla mnie najistotniejsza.
Dziękuję wszystkim z góry za szybkie i rzetelne odpowiedzi :)
Pozdro.


poniedziałek, 5 lipca 2004, 17:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 25 czerwca 2004, 20:52
Posty: 27
Lokalizacja: Warszawa
Post 
znam tylko odpowiedz na 3 pytanie. aby wgrać taki materiał z kamery analogowej (bo taka jest VIDEO 8) musisz mieć albo karte video (http://www.pinnaclesys.com/ProductPage_ ... angue_ID=2)albo przetwornik D\A A\D (http://www.adstech.pl/products/dvdxpress.htm http://www.adstech.pl/products/instantdvd20.htm http://www.pinnaclesys.com/ProductPage_ ... angue_ID=2).


poniedziałek, 5 lipca 2004, 19:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Cześć.
Punkt 3 :
Pierwsza sprawa to port USB w kamerze cyfrowej nie słuzy do zgrywania
materiału video na dysk twardy komputera, do tego służy IEEE 1394 port DV/out.
Druga sprawa, jeśli kamera Sony CCD-TR505E jest kamerą analogową
to nagrania analogowe z tej kamery można przenieść na komputer z zastosowaniem kamery cyfrowej Sony DCR-HC40E jako konwerter A/C
(analogowo/cyfrowy). Potrzebna jest jeszcze w komputerze karta PCI
tzw. kontroler IEEE 1394 (karta Fire Wire).
Podłączenia :
Kamera analogowa A/V chinch wyjście
Kamera cyfrowa A/V chinch wejście
Kamera cyfrowa DV/out kabel (4-6 pin)
Karta Fire-Wire wejście IEEE 1394 (6 pin),
w karcie Fire Wire zdarzają się też wejścia 4 pin i wtedy należy zastosować odpowiedni kabel.
Do tego oprogramowanie, odpowiednia konfiguracja komputera
i dużo wolnego czasu.
Pozdrawiam
PS. Proszę czytać posty na forum (można się bardzo dużo dowiedzieć)


poniedziałek, 5 lipca 2004, 22:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 22:16
Posty: 295
Post 
:


Ostatnio edytowano poniedziałek, 8 września 2008, 01:44 przez zakręcony, łącznie edytowano 2 razy

poniedziałek, 5 lipca 2004, 22:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jachu napisał:
Cytuj:
znam tylko odpowiedz na 3 pytanie. aby wgrać taki materiał z kamery analogowej (bo taka jest VIDEO musisz mieć albo karte video (http://www.pinnaclesys.com/ProductPage_ ... angue_ID=2)albo przetwornik D\A A\D (http://www.adstech.pl/products/dvdxpress.htm http://www.adstech.pl/products/instantdvd20.htm http://www.pinnaclesys.com/ProductPage_ ... angue_ID=2).


albo karte graficzną tzw VIVO (Video-in, Video-out).

Jednak najrozsądniejszym rozwiązenim do zrzucania materiału analogowego jest w tym przypadku wykorzyctanie kamery cyfrowej jako przetwornika analogowo-cyfrowego.


poniedziałek, 5 lipca 2004, 23:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Sorry za nie zalogowanie sie powyżej ....


poniedziałek, 5 lipca 2004, 23:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Problem
Witam

Mam troche moze glupie pytanie ale nie wiem tego wiecy pytam kogos kto wie :) chodzi o to ze nie wiem jak podlaczyc kamere cyfrowa do kompa? jestem laikiem w tych sprawach, kamera ma wyjscie DV, S-video oraz AV powiedzcie co musze zrobic, z gory dziekuje

Pozdrawiam


piątek, 9 lipca 2004, 20:14
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Musisz wykazac odrobine zaangazowania - nawet w tym wątku jest to napisane.
Kup sobie karte FireWire (ok. 60-80zł). Resztę znajdziesz tu: http://forum.swiatobrazu.pl/dv/search.php


sobota, 10 lipca 2004, 00:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL