Teraz jest poniedziałek, 22 października 2018, 14:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Problem z JVC GR-DVM5, system nie widzi kamery 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 4 września 2004, 15:19
Posty: 2
Lokalizacja: Warszawa
Post Problem z JVC GR-DVM5, system nie widzi kamery
Mam problem z kamera JVC GR-DVM5. Moj system(WIN XP) jej nie widzi. Probowalem Pinacle Adobe Premiere oraz Unlead. Pozatym podlaczalem ja zarowno na FiWi z czipsetem VIA jak i z czipsetem NEC. Nic nie wykrywa. Moje rozne kombinacje skonczyly sie formatem. Myslalem ze moze to pomoze ale sie przeliczylem. Nadal nic. Czy ktos jest w stanie mi pomoc?

Ps. Bylem w JVC Polska i tam podlaczyli ja bez problemu (na takim samym systemie WIN XP jak ja mam). Moze czegos mi brakuje...?


sobota, 4 września 2004, 15:27
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 4 stycznia 2004, 19:48
Posty: 140
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Po pierwsze zobacz w menedżerze urządzeń czy masz "kontroler hosta magistrali IEE1394 zgodny z OHCI" - jeżeli tak to komputer po podłączeniu kamery i włączeniu w niej power powinien pokazać dymek z napisem "Znaleziono urządzenie AVC" .

_________________
Zapraszam na forum Vegas Video http://kamera.knc.pl/forum
Mój GG: 1542615


sobota, 4 września 2004, 15:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 4 września 2004, 15:19
Posty: 2
Lokalizacja: Warszawa
Post JVC
Tak oczywiscie. Wszystko jest. Karta FiWi dziala poprawnie. Wszystko jest okej. Sprawdzilem...Jakies inne rady?


sobota, 4 września 2004, 16:27
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 2 listopada 2003, 20:32
Posty: 156
Lokalizacja: Kaczyce
Post Sprawdzenie sprzętu
A sprawdzałeś czy karta FW nie wpada w konflikt sprzętowy z innym urządzeniem, tzn, czy np. na tym samym przerwaniu nie ma dwóch urządzeń, które co prawda nie powoduja konfliktu w systemie, ale mozliwe, że karta nie działa dobrze w tym ustawieniu. Spróbuj przełożyć kartę FW np. do innego slota PCI, jesli masz zewnętrzną, sprawdź uaktualnienie do sterowników karty na stronie producenta! Jeśli w serwisie JVC kamera działała, tzn., że jest sprawna, ale to wcale nie znaczy, że karta FW jest OK, tzn, czy działa w tym kompie. Może warto zauktualizować WinXP, jeśli nie masz SP1.Musisz zrobić próby z włączoną kamerą. System musi ja widzieć tak czy siak, bez zewnetrznych programów!

_________________
Pozdrawiam

dnc



Mój sprzęt:
Kamera: JVC GR-DV700E
Grafika: Gainward PP2100LE TV/DVI
Obróbka video:Pinnacle Studio 9.1 PL
Kontakt: GG: 4926855
Obrazek


niedziela, 5 września 2004, 12:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wszystko sprawdzilem...nie wiem cop robic. Dzis znow musialem po raz drugi juz formatowac dysk. Jestem strasznie zly a kamera nadal nie dziala. Nie wiem co sie dzieje.


poniedziałek, 6 września 2004, 00:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam dokladnie to samo na tym samym modelu kamery ;-(( Jak uda Ci sie ustalic co to, to daj mi prosze znac.
Z gory dzieki
purzyk@xl.wp .pl (bez spacji)
gg: 1051677


czwartek, 9 września 2004, 15:56
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: szpicde3 i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL