Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 13:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Czyżby się zepsuła ? 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post Czyżby się zepsuła ?
Kilka zrzutów:
1)Obrazek

2)Obrazek

3)Obrazek

Tak wygląda obraz odtwarzany z mojej kamerki (Sony DCR TRV19). I odtwarzają się tak również kasety, które były nagrane OK.

Jaka diagnoza ?

Jakie leczenie ?


niedziela, 5 września 2004, 22:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
głowica?
wyczyscic :!:
a jak nie pomoże :cry:
nowa kamerka :evil:


niedziela, 5 września 2004, 22:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Ho, ho ! Chyba nie tak prędko ! Kamera jest na gwarancji, ma 6 m-cy i chyba nie jest możliwe, że zabrudzenie po takim okresie użytkowania jest trwałe i niemożliwe do usunięcia.
A jeśli czyszczenie to jak: kaseta czyszcząca czy inny patent ?


niedziela, 5 września 2004, 22:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
Mn1s1ek napisał(a):
Ho, ho ! Chyba nie tak prędko ! Kamera jest na gwarancji, ma 6 m-cy i chyba nie jest możliwe, że zabrudzenie po takim okresie użytkowania jest trwałe i niemożliwe do usunięcia.
A jeśli czyszczenie to jak: kaseta czyszcząca czy inny patent ?


to do servisu oni ci wyczyszą masz gwarancje co się przejmujesz

mogłes ją zjechać
nie liczy się ile ja masz(to jest ważne only przy gwarancji) a jak intensywnie uzywaleś (ile godzin nagrywałeś otwarzałeś) jakich tasm uzywałeś i w jakich warunkach(wilgoć,zmiany temperatury, kondensacja)

kasety czyszczące odradzam i samodzielne czyszczenie tez
od tego masz servis a jak na gwarncji to bedzie ich problem

ps. rozumim twoj 1 post ,ze ten problem jest na wszystkich kasetkach


niedziela, 5 września 2004, 22:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Serwis ? Hmmm - słyszałem dużo nieprzychylnych opinii o serwisie Sony no ale skoro tak mówisz to będę musiał spróbować.
Kamerki nie zarzynałem - problem pojawił się po wizycie na basenie (koło gorącego jacuzzi). Myślałem, że jak załapie wilgoci to zadziała "alarm wilgotnościowy". Nie zadziałał więc parę minut pokręciłem. A teraz sobie pluję w brodę...


niedziela, 5 września 2004, 22:51
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 4 stycznia 2004, 19:48
Posty: 140
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Misiek - Nie Rób Błędu !!! Nie oddawaj do serwisu. Stary ja musiałem psuć swoją kamerę (poprzednią) 5 razy zeby dali mi nową ,bo głupi oddałem na gwarancji do naprawy - korzystaj zawsze z rękojmi - wymiana na nową albo kasa i tyle. O ile oczywiście nie wyczyścisz głowicy , ale jeśli to naprawdę usterka to do sklepu po nową.

_________________
Zapraszam na forum Vegas Video http://kamera.knc.pl/forum
Mój GG: 1542615


niedziela, 5 września 2004, 22:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
Mn1s1ek napisał(a):
- problem pojawił się po wizycie na basenie (koło gorącego jacuzzi). Myślałem, że jak załapie wilgoci to zadziała "alarm wilgotnościowy". Nie zadziałał więc parę minut pokręciłem. A teraz sobie pluję w brodę...

to sie do tego nie przyznawaj :wink:
i miej nadzieje ,ze nikt z tego sevisu nie czyta tego forum

ps. na Twiom miejscu usunałbym ten watek :twisted:


niedziela, 5 września 2004, 23:01
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Elektron napisał(a):
Misiek - Nie Rób Błędu !!! Nie oddawaj do serwisu. Stary ja musiałem psuć swoją kamerę (poprzednią) 5 razy zeby dali mi nową ,bo głupi oddałem na gwarancji do naprawy - korzystaj zawsze z rękojmi - wymiana na nową albo kasa i tyle. O ile oczywiście nie wyczyścisz głowicy , ale jeśli to naprawdę usterka to do sklepu po nową.

Myślisz ? A czy to nie za późno ? Kamerkę kupiłem w lutym tego roku czyli minęło już z pół roku. A pozatym kupiłem ją nie w sklepie tylko w MaxiMedia. Czy to coś zmienia ? A dlaczego tak się wzdragasz przed serwisem ?


niedziela, 5 września 2004, 23:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
Elektron napisał(a):
Misiek - Nie Rób Błędu !!! Nie oddawaj do serwisu. Stary ja musiałem psuć swoją kamerę (poprzednią) 5 razy zeby dali mi nową ,bo głupi oddałem na gwarancji do naprawy - korzystaj zawsze z rękojmi - wymiana na nową albo kasa i tyle. O ile oczywiście nie wyczyścisz głowicy , ale jeśli to naprawdę usterka to do sklepu po nową.



http://skoda.autokacik.pl/rekojmia.html


niedziela, 5 września 2004, 23:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Piotrze
Zobacz tytaj
http://www.um.oswiecim.pl/pl_chemik/19_ ... ument.html
Zasady rękojmi są tam bardziej przejżyście opisane
W kontakcie
Rysio


niedziela, 5 września 2004, 23:49
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 3 marca 2004, 18:23
Posty: 56
Lokalizacja: Ornontowice
Post 
Słyszałem, że w serwisie czyszczą kasetą czyszczącą, więc nie ma co z tego powodu biegać po to żeby ci ją popsuli. Ja polecam sposób który już wielokrotnie stosowałem co prawda nie w kamerach ale w magnetowidach. Pałeczki kosmetyczne i spiritus etylowy. Kupujesz 0,5l - 0,05 tracisz na czyszczenie, a resztę w stosunku 1/1 rozkopujesz z wodą i masz dwa dni picia :wink:
Oczywiście najlepiej jak głowica wiruje, w VCR- ach zaklejałem fotokomórkę i "niby" wkładałem kasetę - głowica ruszała. W kamerka jeszcze z tak miniaturowym mechanizmem tego raczej nie polecam. Spróbuj obracać głowicę drugim patyczkiem. Jak nie da rezultatów to niestety serwis. Pozdrawiam !

_________________
Sony DCR-TRV345


poniedziałek, 6 września 2004, 01:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Wszystko to pięknie i łądnie - wielkie dzięki Panowie tylko ciężko mi pójść z tą sprawą do sklepu bo takiego de facto nie ma ! Na stronach MaxiMedia w regulaminie przeczytałem:
"W przypadku awarii sprzętu należy kierować się do jednego z autoryzowanych punktów serwisowych producenta w Polsce."

Więc od kogo mam wyegzekwować tą rękojmie ? Ciężka sprawa...


poniedziałek, 6 września 2004, 07:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Może coś znajdę na stronach Federacji Konsumentów


poniedziałek, 6 września 2004, 07:43
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 4 stycznia 2004, 19:48
Posty: 140
Lokalizacja: Warszawa
Post 
W najbliższych latach nie oddam nic do serwisu bo w serwisach nie pracują ludzi którzy znaliby się na swojej robocie ! . Bo obecnie w Polsce zatrudnienia nie znajdują fachowcy w swojej dziedzinie tylko ludzie co mają plecy,znajomych, protekcję, kasę,dobry samochód,długie nogi - w żadnym wypadku nie ci co mają pojęcie o swojej robocie.

A żeby się wyrzalić powiem wam kilka przypadków z mojego życia:

-wspomniana kamera przestała pokazywać obraz w wizjerze po godzinie pracy, no i wkręciło taśmę - w serwisie wymienili wizjer ale podczas rozkręcnia zapomnieli jakiejś śrubki i obiektyw latał. O taśmach powiedzieli że tego typu kaset ta kamera nie obsługuje(kaseta z kamerą w pudełku . 8O .....następnie zacząłem narzekać że tak rozwalili obiektyw ,że kamera nie łapie ostrości tak dobrze jak na początku(oczywiście oni twierdzili że tak ma być) ,ale tak się zajeli tą sprawą że przekrzywili soczewki i obraz całkiem się zepsuł.....stwierdziłem że nie ma wyjścia trzeba wymienić kamerę. Oni że nie - bo naprawy nie były poważne, więc pytam się a jakie powinny być - no takie żeby pół kamery wymienić. No to podłączyłem kamere do kompa i przełączyłem ją z Pal na NTSC .Ale były jaja. Trzy razy płytę główną wymieniali - nikt nie wpadł żeby sprawdzić firmware kamery - A przecież tablica ustawień dostępna jest w internecie (sam znalazłem! -przecież trzeba było DV-IN aktywować) . No i w końcu się poddali. Dali nową.

-Któregoś razu spalił się zasilacz w moim super sześcio głowicowym magnetowidzie Sony. Wkurzyłem się na to badziewie i już miałem wyrzucać - a tu wesele ! i chcą na VHS! O boże se myśle 21 wiek. Rozkręcam ,patrze , a tam hybrydowy modół zasilacza na eleganckiej płytce w plastikowej obudowie - no se myśle "robota dla elektryka nie elektronika" (bo jestem elektronikiem). I oddaje do serwisu po drugiej stronie ulicy - a co? - a niech sami zasuwają na wolumen po modół- mnie się nie chce. .... No tak modół wymienili za 150zł!!! I przy okazji połamali mechanizm tak że jak przyszedłem do domu to się wszystko wysypało - kur..a . godzine musiałem sklejać wszystko kropelką - no bo przecież nie oddałbym im go spowrotem,za bardzo chciałem żeby działał.

--- Ale po tych akcjach nie dałem się zrobić - dwal lata temu kupowałem sobie monitor do kompa - Samsung 181T - za bagatela 5000zł (dwie wypłaty!) . Przyjeżdżam do domu, a tu mnie się wydaje że prawy górny róg ciemniejszy. Następnego dnia kolega potwierdza.... No to do sklepu. Oni że do serwisu - Wkurzyłem się, opieprzyłem ich , wycedziłem stosowne artykuły i kazałem sobie przywieźć trzy sztuki żebym mógł wybrać.... I JAK MYŚLICIE? Zrobili to.

_________________
Zapraszam na forum Vegas Video http://kamera.knc.pl/forum
Mój GG: 1542615


poniedziałek, 6 września 2004, 08:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
elektron niestety ma racje, 2/3 moich doswiadczen z serwisami bylo podobne. mnisiek - przeczysc ta glowice samodzielnie (najlepiej sprayem - video8 lub podobnym), a jesli nie pomoze to wymieniaj. przy czym pamietaj ze rekojmia to odpowiedzialnosc SPRZEDAWCY a nie producenta - czyli maximedia w tym wypadku.


poniedziałek, 6 września 2004, 09:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL