Teraz jest środa, 21 listopada 2018, 12:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Kiepska jakosc obrazu po zgraniu z kamery na kompa 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Kiepska jakosc obrazu po zgraniu z kamery na kompa
Po zgraniu materialu z kamery na kompa jakosc obrazu jest kiepska. Zgrywam przez Fire Wire przy pomocy programu Pinnacle. ustawienia w programie sa ok. wszystkie opcje wyprobowalem
kamera to sony dcr - hc 20e
komputer athlon 1.2 dysk 40 gb grafika ge force 2 mx 400 pamiec 256 ddr Moze kompa mam za slabego.
Prosze o pomoc
Bardzo dziekuje


poniedziałek, 27 września 2004, 16:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
czym sie objawia ta kiepskosc i na czym ogladasz ten obraz (monitor czy tv)


poniedziałek, 27 września 2004, 17:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie ma takiej ostrosci jak przy podlaczeniu kamery bezposrednio do tv. Obraz jest malo wyrazisty, im wiecej ruchu tym obraz jest gorszy jest lekko rozmazany, lekka mgielka. Ogladam na tv.


poniedziałek, 27 września 2004, 22:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
jesli jestes pewny wszystkich ustawien programu, to napisz jeszcze jak masz podlaczony ten tv do komputera.


wtorek, 28 września 2004, 07:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
tv nie jest podlaczony do kompa. Odtwarzam na dvd


wtorek, 28 września 2004, 09:51
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
ok, z tego co zrozumialem zgrywasz przez FW, kodujesz do mpeg2 zeby nagrac na plyte i odtwarzasz na DVD. jesli jest tak i masz problem z jakoscia to odsylam do dzialu authoring, tam jest sporo postow odnoszacych sie do dobierania parametrow kompresji. (sa jej rozne rodzaje: jednoprzebiegowa, dwuprzebiegowa, cbr,vbr,z wieksza i mniejsza przeplywnoscia...itd.) Nie wiem czy twoj program ma mozliwosc ingerencji w te parametry, ale tam powinienes wlasnie szukac problemu.


wtorek, 28 września 2004, 12:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Bardzo dziekuje. Sprobuje


wtorek, 28 września 2004, 13:58
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 13:20
Posty: 13
Post 
Mam taki sam problem z tym samym typem kamery i od dłuższego czasu próbuję coś z tym zrobić . Używałam różnych programów do zgrywania min Premiere 6.5 i po każdym zgraniu mój obraz jeszcze przed obróbką i kompresją też jest rozmazany ( głównie przy ruchu ) i na TV też widać tak samo .

Czy udało Ci się w związku z tym coś wymyśleć ?


czwartek, 3 marca 2005, 13:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL