Teraz jest niedziela, 22 lipca 2018, 12:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 sony vx9000 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post sony vx9000
Mam ciagle taka kamere w uzyciu, ale ze to stary sprzet to nie szkoda mi na nim eksperymentowac. O co chodzi? Chce sprobowac doprowadzic do niej zasilanie z akumulatora innego niz Sony InfoLithum. Pytalem w Fotonie, powiedzieli ze maja konwerter 12V/7,2V ale dziala w kamerach np. vx2000, a w tej nie chce (napis "use InfoLithum only"). Widocznie akumulatory sa dodatkowo zabezpieczane (chipem?). Moze ktos ma informacje jak to obejsc? Moze wystarczy ingerencja w firmware?


sobota, 9 października 2004, 09:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A zasilacz masz tez info lithum, podłącz zasilanie gniazdem od zasilacza albo kablem od zasilacza. Zresztą są przetwornice które obniżają napięcie z 12V na 7,2 musisz tylko pamiętać że akumulator litowy z info ma trzy odczepy.


sobota, 9 października 2004, 10:24
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
no wiem ze sa przetwornice - foton sprzedaje bardzo zgrabne. problem w tym ze wedlug nich ten sposob nie zadziala. widocznie zarowno w akumulatorach jak i w ladowarce jest jakies zabezpieczenie weryfikujace oryginalnosc sprzetu (tak sie domyslam, bo ciezko mi znalezc dokladna dokumentacje do tej kamery).


sobota, 9 października 2004, 11:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Kamera VX -9000 ma tylko dwa styki akumulatora i każdy akumulator o napięciu 7,2 V można do niej zastosować. Musi być tylko sabilne napięcie, również przetwornica obniżająca napięcie z 12 na 7,2 V musi mieć tą stabilność. Zastosować można nawet akumulator samochodowy tylko musi być obniżone napięcie. Niuans jest w tym czy jest to faktycznie 7,2 V czy może 7,15 albo 7,65 to trzeba odszukać w serwisówce albo dowiedzieć się w serwisie. Znam kolegów którzy mają takie przetwornice , jak Ci zalezy to w poniedziałek lub wtorek mogę się dowiedzieć gdzie kupili i jakiej produkcji. Pozdrawiam

_________________
xxx


sobota, 9 października 2004, 12:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
dzieki za porade, jesli rzeczywiscie nie ma zadnych bokad to sprawa bedzie bardzo prosta, aczkolwiek mozesz dac znac o tych przetwornicach. tak czy siak mialem zamiar sprobowac podlaczyc sobie taki przetwornik i na wlasna reke sprawdzic czy zadziala, musze tylko czesci dokupic jutro na gieldzie. dziwie sie ze w fotonie mnie wprowadzili w blad?


sobota, 9 października 2004, 15:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL