Teraz jest poniedziałek, 25 czerwca 2018, 06:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Błąd C:31:42 w SONY 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 00:09
Posty: 107
Lokalizacja: Radom
Post Błąd C:31:42 w SONY
Witam
Ostatnio miałem problemy z dropami w kamerce Sony DCR-TRV17E. Niebyły to duże dropy tylko na początku odtwarzania niektórych taśm, a to co nagrywałem było dobre. Dlatego postanowiłem wyczyścić głowice wizyjne, oczywiście dla zaoszczędzenia zrobiłem to sam płynem VIDEO98 do głowic magnetycznych.
Po tej mojej czynności po włożeniu kasety i włączeniu kamery zarówno w pozycję PLAY jak i CAMERA wyskakuje symbol nakazujący wyjęcie kasety oraz wyświetla się błąd C:31:42 czasami C:31:21. Dodam jeszcze, że po pierwszym włożeniu i wciśnięciu play widziałem obraz przez kilka sekund, oczywiście z dropami i dopiero wtedy wyskoczyły wspomniane wyżej komunikaty i odtwarzanie się zatrzymało. Według instrukcji obsługi ten błąd jest do samodzielnego usunięcia i należy wyjąć i włożyć kasetę od nowa. Niestety robiłem to już kilkanaście razy i dalej to samo.
Przy obserwowaniu jak kaseta sięwysuwa zauważyłem, że czasami następuje to normalnie dosyć szybko jak kiedyś a czasami trzeba trochę poczekać bo np zatrzymuje się na chwilę w połowie.
Bardzo proszę o poradę. Może ktoś spotkał się już z podobnym problemem.
Pozdrawiam, Grzesiek.


piątek, 15 października 2004, 23:51
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:02
Posty: 193
Post 
C:31:21 winding S reel fault when counting the rest of tape to cytat z tablicy dignostycznej,wyglada na to,ze kamere dosc intensywnie eksploatowales i trzeba wymienic talerzyki ciagnace tasme,plyn uzywany w nie odpowiedni sposob do wyczyszczenia glowicy moze wyplukac smar w lozyskach.Wojtek gg4856464


sobota, 16 października 2004, 08:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 00:09
Posty: 107
Lokalizacja: Radom
Post 
Witam
No na szczęście rozwiązałem problem.
Do sprawdzenia używałem trzech kasetek. Widocznie musiałem je włożyć za wcześnie, kiedy jeszcze płyn nie wyparowal. Wszystkie trzy mialy uszkodzony początek, dlatego kamera wyświetlała błąd. Teraz po włożeniu nowej kasetki wszystko jest ok. Tamte kasetki też da się odtworzyć tylko ręcznie trzeba przewinąć o jakieś 15 s (tzn tyle wyświetla się jak włączę play).
Dzięki też za podpowiedź. Napewno ostatni raz czyściłem w taki sposób głowice.
Pozdrawiam, Grzesiek.


sobota, 16 października 2004, 11:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 15 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL