Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 17:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Użycie Panasonica NV-GS15 jako cyfrowego magnetowidu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Użycie Panasonica NV-GS15 jako cyfrowego magnetowidu
Siema,
Przeglądałem kilka razy instrukcje do Panasonica NV-GS15 ale nie mogłem znaleźć choćby słowa o "wpuszczaniu" sygnału do tej kamery... Po przegladnięciu jakiegoś świerzego postu o kartach video trafiłem na stronke polskiego producenta HDP Electronics i wyczytałem tam, że m.in... firma ta oferuje odblokowywanie portu DV, tak aby był on dwukierunkowy... Można to zrobić samemu kupując u nich program, w przypadku Panasonica, PanaDVin, ale z tego co wyczytałem nie obsługuje on modelu który posiadam... na liście jest co prawda starszy NV-DS15... ale GS15 ni ma 8) Może więc moja kamera ma dwukierunkowy port :D? Ale jeśli nie, to czy jedynym wyjściem, aby wykorzytać kamere jako cyfrowy magnetowid np. do nagrania filmu czy TV z kompa jest właśnie kupienie tego softu?

p.s.
W moim poprzednim poście ktoś pytał o to, jak sprawuje sie Panasonic NV-GS15... Mam go kilkanaście dni i moge powiedzieć o nim, że:
- jakość obrazu przy dobrym świetle, tzn. w pogodny dzień na dworze jest powiedzmy że dobra...
- w miejscach mniej słonecznych takich jak park czy las obraz niestety zaczyna lekko, ale widocznie śnieżyć...
- jakość nagrań zrobionych w dzień w domu tą kamerą jak dla mnie jest delikatnie mówiąc kiepska... śnieżenie + blade kolory...
- jakość nagrań zrobionych w nocy lub przy słaby słabym oświetleniu w domu jest gorzej niż tragiczna :evil:... coś a'la kamerka internetowa za 3 bańki... śnieg totalny... ledwo co widać... porażka totalna
- zaletą tego Panasonica są napewno niskie szumy własne... tzn. odtwarzając nagrany materiał w zasadzie nie słyszy sie żadnej pracy kamery

Od razu zaznaczam, że polską instrukcje otrzymałem dopiero dzisiaj, także do tej pory nagrywałem wszystko AUTO, manualem sie nie bawiłem, bo nie chciałem czegoś spiepszyć :lol: Być może można jakoś podrasować obraz w trybie "ręcznym"...
kończąc... Po kamerze za 3000zł spodziewałem sie czegoś więcej... dobrze że tyle za nią nie zapłaciłem, tylko dyszke mniej czyli 2000zł, bo bym chyba wpadł w głęboka depresje :lol: Pozdrawiam. :D


sobota, 16 października 2004, 00:59
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 16 maja 2004, 20:30
Posty: 89
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ? O nagranie na kamerkę z telewizora czy z komputera ?
Jeżeli z komputera to gs15 spokojnie nagrywa bo ma wejście i wyjście DV. A jeżeli chodzi o telewizornie, to ma tylko wyjście AV. Więc mozesz z niej tylko puszczać na TV a nie odwrotnie. Słyszałem, że te co idą do ruskich mają AV wej/wyj. Więc logicznie rzecz biorąc jest chyba możliwość odblokowania ale czy napewno to nie wiem.

_________________
pozdrawiam - poliot


sobota, 16 października 2004, 11:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tak, chodziło mi o nagranie filmu z komputera... Mógłbyś napisac w jakim programie to można zrobić... tzn włączyć np. plik AVI i nagrać go na taśmie?
Pozdro :D


sobota, 16 października 2004, 13:18
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 16 maja 2004, 20:30
Posty: 89
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Np. pinnacle 9

_________________
pozdrawiam - poliot


sobota, 16 października 2004, 17:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL