Teraz jest wtorek, 23 października 2018, 16:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Jakie wyjścia i wejścia 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 28 października 2004, 23:22
Posty: 1
Post Jakie wyjścia i wejścia
Jakie wyjścia i wejścia powinna mieć dobra kamera?


piątek, 29 października 2004, 00:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
imho
podstawowe
wej/wyj
to
av
s-video
dv1394
dodatkowo dobrze by było miec
mozliwosc podpiecia mikrofonu, słuchawk
oraz miec gniazdko LANC
fajnie by było jakby jeszcze jakby kamerka robiła za konwerter analogowo-cyfrowy
:mrgreen: :lol: to ja mam dobra kamerke 8) :mrgreen: :D


piątek, 29 października 2004, 01:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Każda amatorska kamera DV jest konwerterem a jak ma wejscia analogowe to zawsze jest konwerterem w obie strony. Przydatne jest też wejcie XLR z fantomem oraz wejście audio tzw liniowe ale to już w lepszch kamerach.

_________________
xxx


piątek, 29 października 2004, 07:50
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
Wejcie XLR z fantomem to rzeczywiście wyższa półka, do tego chociażby gabaryty kamery muszą być większe :)


piątek, 29 października 2004, 08:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tak a co powiesz o DSR-PDX10P albo DVX100A są faktycznie bardzo duże, mniejsze od VX-2100.


piątek, 29 października 2004, 08:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
Witek napisał(a):
Każda amatorska kamera DV jest konwerterem.


bzdura jak mało co


piątek, 29 października 2004, 08:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
no w ogolnym sensie wcale nie bzdura. posiada wyjscie analogowe to jest konwerterem. jak ma rowniez wejscie to jest obustronnym konwerterem. a co innego czy udostepnia tzw. "konwersje w locie" czyli czy potrafi pracowac jako przetwornik a/c c/a.


piątek, 29 października 2004, 11:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
badyl napisał(a):
no w ogolnym sensie wcale nie bzdura. posiada wyjscie analogowe to jest konwerterem. jak ma rowniez wejscie to jest obustronnym konwerterem. a co innego czy udostepnia tzw. "konwersje w locie" czyli czy potrafi pracowac jako przetwornik a/c c/a.

kamery co nie maja,żadnych wejść(czy to dv czy analogowych) i co sa konwerterami bez przesady :!: :evil: :idea:


piątek, 29 października 2004, 12:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Cytuj:
kamery co nie maja,żadnych wejść(czy to dv czy analogowych) i co sa konwerterami bez przesady


Jasne, że są - w pewnym sensie, (jeśli juz tak to szczegółowo roztrząsamy) ponieważ konwertują sygnał cyfrowy na analogowy. A sygnałem cyfrowym jest juz zapis na kasecie który jest konwertowany na analogowy. I do tego kamera ne potrzebuje zadnych wejść (ani analogowych ani cyfrowych). Oczywiście cały czas mowa o kamerach DV.


piątek, 29 października 2004, 12:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
Krisss napisał(a):
Cytuj:
kamery co nie maja,żadnych wejść(czy to dv czy analogowych) i co sa konwerterami bez przesady


Jasne, że są (jeśli juz tak to szczegółowo roztrząsamy) ponieważ konwertują sygnał cyfrowy na analogowy. A sygnałem cyfrowym jest juz zapis na kasecie który jest konwertowany na analogowy. I do tego kamera ne potrzebuje zadnych wejść (ani analogowych ani cyfrowych). Oczywiście cały czas mowa o kamerach DV.

a jak tak rozumiesz konwersje analogowo-cyfrową (chyba wyraznie napisałem w 1 poscie )to wspólczuje
to nie ten kierunek
a jak brać Twoja interpretacje to jeszcze digital8 tez to potrafi
tylko to nie jest to nie jest konwersja analogowo-cyfrowa


piątek, 29 października 2004, 12:50
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
A co to jest według Ciebie, chętnie się dowiem czegoś mądrego ??


piątek, 29 października 2004, 13:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
kix5 napisał(a):
A co to jest według Ciebie, chętnie się dowiem czegoś mądrego ??

zamiana sygnału analogowego na cyfrowy
to jest konwersja analogowo-cyfrowa

jak kazda kamerka (mini)dv czy digital8 to potrafi to ja jestem swiety


piątek, 29 października 2004, 13:24
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
Każda napewno nie ale te z wejściem analogowym i wyjsciem cyfrowym napewno :)


piątek, 29 października 2004, 13:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
za chwile po wysłaniu posta dopisałem że "w pewnym sensie" są konwerterami no ale tego juz nie zacytowałeś. Mówimy w pewnym sensie bo oczywiscie ze nie jest to konwersja rozumiana w sposób typowy ale poniekąd jest ponieważ zachodzi proces przekszatałcania sygnału z cyfrowego na analogowy.
I nie masz mi co współczuć. Możesz najwyżej sobie, ze wszystko rozumiesz w sposób dosłowny.
Cytuj:
a jak brać Twoja interpretacje to jeszcze digital8 tez to potrafi

co potrafi? konwertować z cyfry na analog? no tutaj Ameryki nie odkryłeś bo to jest oczywiste, a niektóre modele potrafią nawet w obydwie strony.


piątek, 29 października 2004, 13:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
kix5 napisał(a):
Każda napewno nie ale te z wejściem analogowym i wyjsciem cyfrowym napewno :)

i oto chodziłio,ze nie kazda :!:
dodatkowo niektóre nie umieja robic tego w locie jeszce musza po drodze nagrac na tasme pomimo aktywnych wej. ale to drobiazg


piątek, 29 października 2004, 13:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL