Teraz jest wtorek, 27 października 2020, 18:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jaki jest najbardziej zaawansowany program do montażu? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 lutego 2006, 19:12
Posty: 7
Post Jaki jest najbardziej zaawansowany program do montażu?
Tak jak w temacie: jaki znacie najbardziej zaawansowany program do montażu ? czyli posiadający jak najwięcej efektów i możliwości ?

Za odpowiedzi z góry dziękuję


niedziela, 26 lutego 2006, 19:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
bardzo drogi :lol:


niedziela, 26 lutego 2006, 21:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
Adobe Premiere 2.0
Adobe After Effects 7.0
Avid


niedziela, 26 lutego 2006, 22:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
crstone, AE nie służy do montażu, to tak dla sprostowania

A wracając do tematu to najbardziej zaawansowanym programem do montażu jest ten który znasz w najbardziej zaawansowanym stopniu

_________________
http://www.art-fx.eu


niedziela, 26 lutego 2006, 22:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
no tak lecz AE jest jednym z komponentów należących do profesjonalnego montażu :D


niedziela, 26 lutego 2006, 22:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
crstone, W dalszym ciągu się mylisz :D

_________________
http://www.art-fx.eu


niedziela, 26 lutego 2006, 22:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
taa ? no to ten program nie służy do stworzenia efektów których można dodać do swojego filmu ?


niedziela, 26 lutego 2006, 23:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
To jest program kompozycyjny i owszem można wyniki jego działania wstawić do filmu, tak jak z innych programów kompozycyjnych jak combustion, inferno czy bauhaus mirage. Jednak imho nie porywałbym się z nim na montaż filmu, ani nie wymieniał jednym tchem z innymi programami montażowymi.
A zaawansowane NLE? Discreet Fire :-D

Pozdrawiam
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


poniedziałek, 27 lutego 2006, 00:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Całkiem niezłym "kombajnem" jest AVID Xpress Studio HD.
http://www.avid.com/products/xpressStudio/
Z tzw. "budżetowych" programów oczywiście Pakiet Adobe Production Studio.
http://www.adobe.com/products/productio ... /main.html


poniedziałek, 27 lutego 2006, 09:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 lutego 2006, 19:12
Posty: 7
Post 
Dzięki za wszystkie odpowiedzi


poniedziałek, 27 lutego 2006, 16:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Ulv Fire odpada bo to rozwiazanie hardwarowe. Smoke'a mozna miec bez hardware'u wiec Smoke :D

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


poniedziałek, 27 lutego 2006, 21:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
W sumie fakt, smoke się zadowoli stacją na opteronach :-D, fire tylko onyx'y, ale te możliwości jak praca z 4k i tryb 4:4:4 bez kompresji robią wrażenie...
Zresztą nie było w zaczynającym dyskusję mailu nic o tym jakiego typu ma to być rozwiązanie

Pozdrawiam
Ulv

p.s.
Jakby ktoś chciał sobie poczytać:
Fire: http://images.autodesk.com/adsk/files/F ... hSpecs.pdf
Smoke: http://images.autodesk.com/adsk/files/S ... hSpecs.pdf

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


poniedziałek, 27 lutego 2006, 22:31
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 19 stycznia 2006, 22:31
Posty: 170
Post 
najbardziej totalnie super profesjonalny jest Virtual dub ;) - da się nim montować, ale jak będziesz nim montować na codzień duże produkcje to ci ludzie będą bili pokłony. :D
Profesjonalnośc profesjonalnego programu wogóle polega na tym, że jest trudny, skomplikowany, zamotany i całkowicie nie wiadomo o co w nim chodzi, wiadomo tylko że ktoś kiedyś (w odległej galaktyce) przy jego pomocy zrobił coś co puścili w TV, albo conajmniej w programie reklamowym kablówki.

Nie jest ważne czego będziesz używał ale to jak będzie wyglądała twoja praca końcowa, czyli efekt finalny. Do niektórych produkcji telewizyjnych spokojnie by wystarczył amatorski pinnacle studio. Tyle tylko że w tv nikt tego nie uzywa bo i po co? Korzystają za to z avida wspomagającego sprzęt, kabelki i formaty jakich używają, dodatkowo potrafią z niego korzystać, pozatym jeden facet w jednej starej książce napisał że avid jest super, i żadna telewizja bez niego się nie obędzie :) czy jakoś tak.

--
Możesz nie brac poważnie tego co napisałem. A nawet możesz tego nie czytać. Same bzdury


poniedziałek, 27 lutego 2006, 23:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 grudnia 2005, 00:38
Posty: 71
Post 
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
profesjonalny to pojęcie dosyć szerokie
program tej klasy to taki który daje swobodę uzytkownikowi w tworzeniu np graficzny PS to program profesjonalny gdzie nie mamy prawie nic ( zadnych efektów i gotowych automatów ) w video jest AP, SV czy Avid itp gdzie możemy dowolnie się bawić i od nas zależy co uzyskamy - program "jest nastawiony" na nasze umiejetności ale za to oferuje b.d. engine do obróbki materiału wyjściowego
co do TV to tylko kwestia zakupionego softu - przeciez pracodawca nie będzie dla każdego kupował innego programu który kosztuje i tak kupe kasy

prv napisał(a):
Tak jak w temacie: jaki znacie najbardziej zaawansowany program do montażu ? czyli posiadający jak najwięcej efektów i możliwości ?

Za odpowiedzi z góry dziękuję


to taki który kosztuje dużo kasy, na pierwszy rzut oka nie ma nic ( efekty ) a możliwości zależą od użytkownika


wtorek, 28 lutego 2006, 20:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 15:12
Posty: 21
Post 
Ja pracuje na FC (Final Cut Pro) :idea: coprawda jest on tylko na Mac`a ale ma duze mozliwosci
a przy tym jest bardzo intuicyjny - gorąco polecam

Jesli pracujesz na PC to Adobe Premiere, Avid

W nich mozesz zrobic bardzo duzo(praktycznie wszystko ;) - są przy tym dosc popularne wiec latwo znajdziesz pomoc w sieci i troche podrecznikow w sklepach

pozdr

naish


środa, 1 marca 2006, 00:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL