Teraz jest niedziela, 25 października 2020, 06:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 3d album picture 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 3d album picture
może ktoś mi poradzić jak uzyskać polskie znaki w tym programie


piątek, 25 sierpnia 2006, 10:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Napisz w notatniku, skopiuj i wklej.
Oczywiście czcionka musi mieć polskie znaki :wink:

Pozdrawiam


piątek, 25 sierpnia 2006, 10:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
napisałem słowo ze znakami ł ,ż .wkleiłem w wiersz w okienku title tam gdzie jest orginalne słowo np joshua i dalej są krzaczki . może nie wklejam tam gdzie trzeba


piątek, 25 sierpnia 2006, 11:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Poprostu ta czcionka nie posiada polskich znaków dlatego zamiast tego widzisz krzaczki.


piątek, 25 sierpnia 2006, 12:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
wybacz. mam pełno polskich trzcionek. pracuje na studiu 9 i używam wielu innych programów nie tylko do edycji. wszędzie mam pełno trzcionek do wyboru ale nie chodzi o to. 3d album jest super programem,mam pełno nowych stylów ale napisy do prezentacji robię jednak na pinacle . próbowałem różnych ustawień w opcjach 3d album zawsze mam krzaczki . wiem że trzeba ściągnąć plik langue , ale nie wiem skąd , na stronie producenta go nie ma. wiem stąd że czytałem rosyjskie forum . oni tam mają do swojego języka. u nas nie ma forum specjalnie do 3d albumu więc chcę wiedzieć czy ktoś u nas pracuje na polskich znakach.jeśli tak jak to uzyskał. mam wersje comercial 3.28. dzięki za zainteresowanie.


piątek, 25 sierpnia 2006, 21:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
bkoz napisał(a):
wybacz. mam pełno polskich trzcionek. pracuje na studiu 9 i używam wielu innych programów nie tylko do edycji. wszędzie mam pełno trzcionek do wyboru ale nie chodzi o to. 3d album jest super programem,mam pełno nowych stylów ale napisy do prezentacji robię jednak na pinacle . próbowałem różnych ustawień w opcjach 3d album zawsze mam krzaczki . wiem że trzeba ściągnąć plik langue , ale nie wiem skąd , na stronie producenta go nie ma. wiem stąd że czytałem rosyjskie forum . oni tam mają do swojego języka. u nas nie ma forum specjalnie do 3d albumu więc chcę wiedzieć czy ktoś u nas pracuje na polskich znakach.jeśli tak jak to uzyskał. mam wersje comercial 3.28. dzięki za zainteresowanie.


witam
mam 3d-album wersje3.1 i też nie mogę zaimportować polskich 'ogonków' mimo że mam je zainstalowane w systemie. Nawet nie mogę zaimportować z notatnika. Myślę że w tym programie nie da się tego zrobić. Natomiast w innych softach polskie czcionki chodzą bezbłędnie.
pozdrawiam


piątek, 25 sierpnia 2006, 22:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
W notatniku należy otworzyć plik Lang.vspc znajdujący się w:
C:\Program Files\3D-Album-CS\LANG
Odszukujemy wiersz font i w miejsce Ansi wpisujemy 1252
Powinno to wyglądać tak:
font = ("Arial",(),400,16,1252);
Zmianę wprowadzamy również w wierszu char-set,który po zmianie powinien wyglądać tak:
char_set = 1252;

Zmiany, o których wyżej dotyczą wersji 3D-Album Commercial Suite 3.28 w innych nie sprawdzałem.

Polskie znaki można uzyskać albo z wykorzystaniem notatnika (kopiuj/wklej) lub poprzez użycie klawisza tyldy.
Powodzenia.


sobota, 26 sierpnia 2006, 00:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
bardzo dziękuje. pomogło. w notatniku pisze , wklejam i jest ok. jeszcze raz wielkie dzięki.
jeśli ktoś chce nowe style a choć troszkę orientuje sie po rosyjsku na tym forum można znależć odnośniki
http://www.1dv.ru/forums/index.php?showtopic=13999
http://drbobah.com/forum/showthread.php?t=897
http://savdink.com/index.php


sobota, 26 sierpnia 2006, 07:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 9 października 2006, 17:33
Posty: 39
Post 
a możecie podać link do jakiegoś filmu zrobionym w tym programie?


sobota, 21 października 2006, 23:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
linku nie mam . zainstaluj a zobaczysz że warto , przebija według mnie swoją kompozycją wszystkie inne prezentacje utworzone ze zdjęć


niedziela, 22 października 2006, 10:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
no fakt ! PRZEBIJA ! ale chyba tandeta:] Qrde skad biora sie klienci na takie efekciarstwo !

wybacz mi te byc moze nie mile slowa ale ja bym sobie na cos takiego nie pozwolil a tym bardziej moi klienci :]
thorg

_________________
----

moj sprzet:
Atari 800 Xl monitor mono-chromatyczny
klawiatura, myszka i magnetowfon na kasetki :]


niedziela, 22 października 2006, 16:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post 
bkoz napisał(a):
linku nie mam . zainstaluj a zobaczysz że warto , przebija według mnie swoją kompozycją wszystkie inne prezentacje utworzone ze zdjęć


thorg napisał(a):
no fakt ! PRZEBIJA ! ale chyba tandeta:] Qrde skad biora sie klienci na takie efekciarstwo !


dwie zupełnie różne wypowiedzi. gdzie tu jest prawda? chcąc uzyskać odpowiedź na pytanie udałem się na stronę domową produktu, gdzie znalazłem linka do prezentacji:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 6895&hl=en

czy to jest jakiś żart, czy faktycznie tak wyglądają te "pokazy"? 8O

pozdrawiam

_________________
Obrazek


niedziela, 22 października 2006, 18:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Osobiście używam tego programu i jakoś nie zaobserwowałem aby ucierpiało na tym moje poczucie estetyki i dobrego smaku. :wink:
Dobry, czy zły, tandeta, efekciarstwo to wszystko kwestia gustu, a z o gustach dyskutować raczej nie wypada.
Program to typowy przedstawiciel gatunku "prosty, łatwy i przyjemny" i jako taki doskonale się sprawdza, a mnogośc zgromadzonych styli sprawia, że jest z czego wybierać.
Podsumowując jeżeli chcesz, przywiezione zdjęcia z wycieczki w góry nagrać na płytkę i zaprezentować je w efektowny sposób, a przy tym nie masz aspiracji aby nad każdym z nich siedzieć w AE godzinę to 3DAlbum jest właśnie dla Ciebie.
Z łatwością można znaleźć fora, na których program ma swój własny dział, a w nim "milion" postów także o klientów obecnych i przyszłych byłbym spokojny.


niedziela, 22 października 2006, 23:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
filmując wesela robię również zdjęcia , oddając do klienta płytkę cd z plikami zdjęć czy z prezentacją utworzoną na albumie 3d jak myślisz co im sie lepiej spodoba ? i nie mów mi że to szmira . może ty jesteś artystą fotografikiem to wtedy masz racje nie potrzeba ci żadnej prezentacji , zdjęcia mówią same za siebie . jednak ja jako amator bardzo chwalę sobie ten program i moi klienci widząc taką prezentacje różnych stylów po kilkanaście zdjęć wykończonych na pinacle również. wybaczcie każdy ma swój gust i nigdy nie dojdziemy do zgody.


wtorek, 24 października 2006, 18:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1680
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
Dla mnie trochę tandetny, taki przerost formy nad treścią

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal DJI Ronin SC, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 24 października 2006, 19:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL