Teraz jest wtorek, 20 października 2020, 22:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 System 64-bit 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post System 64-bit
Niedawno wyszedł Windows 7 i wydaję się, że sens ma zakup jedynie wersji 64-bit (widzi więcej ramu, polepsza się praca z programami montażowymi itp.) Ale jak wyglądają aplikacje które były pisane na systemy 32-bit (Nero, Photoshop, czy choćby WinAmp) Trzeba kupować nowe 64 bitowe wersje?
I jeszcze jedno, jeżeli mam połączone 2 komputery poprzez kabel sieciowy, to czy mając na jednym PC system 32-bit a na drugim 64-bit będą się one widzieć – i tym samym będzie można przenosić ich zawartość (chodzi o pliki DV zgrane z kamery)?

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


wtorek, 27 października 2009, 23:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5141
Lokalizacja: Tczew
Post Re: System 64-bit
Napiszę na przykładzie Visty Ultimate 64bit, ale w Win 7 powinno być praktycznie tak samo:
Programy które w ogóle chodzą na Viscie, pójdą również na Viscie 64 bit, a tym samym najczęściej i na 7 64 bit.
Nie muszą być to wcale wersje 64bit programów. System 64bit obsługuje też wersje programów 32bit.
Odpala się zadziwiająco bardzo dużo programów, chociaż część z nich w trybie zgodności, który najczęściej działa, a nie jak w poprzednich Windowsach - czasami.
Z konkretnych programów działają mi bez kłopotu:
Edius Neo, Ulead DVD MF5, Corel Draw X4, Foobar2000, XnView, VLC...

Co do sieci, to nie jestem w tym dobry, ale systemy widzą się bez kłopotu przez sieć, jedynie w Vista w ogóle, niezależnie od 32/64bit inne są prawa własności pliku i XP nie widzi ich z marszu, a trzeba z tym kombinować, przydzielać prawa. Jak jest w 7 nie wiem.

_________________
最诚挚的问候


środa, 28 października 2009, 12:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: System 64-bit
czy jest moze wersja win 7 starter 64 bit ?

pelne wersje visty i win7 nie sprawdzaja sie na dluzsza mete do montazu (przynajmniej wg mnie), od czasu do czasu sa problemy z zapisaniem przeliczen, projektow a wszystko wynika z uprawnien uzytkownika, teoretycznie jestem zalogowany z uprawnieniami administratora a system potrafi odmowic dostepu nie tylko do pojedynczego pliku ale i do katalogu lub partycji

moze w starterach nie ma takich udziwnien


środa, 28 października 2009, 14:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Re: System 64-bit
Czyżby to był pierwszy błąd, który zostanie naprawiony dopiero wraz z pojawieniem się Servis Pack 1 do Win 7 (planowany na listopad 2010)?

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


czwartek, 29 października 2009, 03:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL