Teraz jest czwartek, 29 października 2020, 13:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 PowerDirector 11 - Wstawienie przejścia 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 31 maja 2011, 16:51
Posty: 54
Post PowerDirector 11 - Wstawienie przejścia
Jak wstawić przejście takie same dla wszystkich klipów za jednym razem ?

Mam np 50klipów po przeciągnięciu przejścia na zaznaczone klipy pojawia mi się tylko jedno przejście na dwóch klipach, nie na wszystkich

_________________
Aparat/Kamera Sony a6400 + 18-105Gmm f4
Kamera Sony FDR-AX33 4K
Kamera Sony HDR-TD10 3D
Kamera Panasonic HDC-SD200
Kamera Panasonic NV GS-250
Aparat Canon 650D 10-18mm, 18-50mm, 50mm
Gimbal Feiyutech AK2000


środa, 3 lipca 2013, 16:11
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5149
Lokalizacja: Tczew
Post Re: PowerDirector 11 - Wstawienie przejścia
davidnet8213 napisał(a):
Jak wstawić przejście takie same dla wszystkich klipów za jednym razem ?

Mam np 50klipów po przeciągnięciu przejścia na zaznaczone klipy pojawia mi się tylko jedno przejście na dwóch klipach, nie na wszystkich

Może coś źle pamiętam, ale ja widzę tylko taką możliwość: edycja / F8 / menu biblioteki*, a tam - zastosuj losowe przejścia do wszystkich filmów / zastosuj przejścia zanikające do wszystkich filmów. Ta druga opcja działa na pewno.

*
Obrazek

ikonka prowadząca do menu biblioteki

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 4 lipca 2013, 09:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 31 maja 2011, 16:51
Posty: 54
Post Re: PowerDirector 11 - Wstawienie przejścia
Opcja zaznaczona a po przeciągnięciu kilkunastu klipów to timeline nadal brak przejść między klipami

http://cdrlab.pl/article_strona_10527_2.html

Obrazek

_________________
Aparat/Kamera Sony a6400 + 18-105Gmm f4
Kamera Sony FDR-AX33 4K
Kamera Sony HDR-TD10 3D
Kamera Panasonic HDC-SD200
Kamera Panasonic NV GS-250
Aparat Canon 650D 10-18mm, 18-50mm, 50mm
Gimbal Feiyutech AK2000


piątek, 5 lipca 2013, 13:45
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5149
Lokalizacja: Tczew
Post Re: PowerDirector 11 - Wstawienie przejścia
Rozumiem że tak jest gdy narzucasz swoje przejścia, a jak jest jak wykorzystujesz opcje opisane powyżej?

_________________
最诚挚的问候


piątek, 5 lipca 2013, 16:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 31 maja 2011, 16:51
Posty: 54
Post Re: PowerDirector 11 - Wstawienie przejścia
Właśnie gdy robię tak jak jest powyżej program nie dodaje mi przejść na wszystkie klipy po przeciągnięciu to timeline ??? Jakiś błąd ?

_________________
Aparat/Kamera Sony a6400 + 18-105Gmm f4
Kamera Sony FDR-AX33 4K
Kamera Sony HDR-TD10 3D
Kamera Panasonic HDC-SD200
Kamera Panasonic NV GS-250
Aparat Canon 650D 10-18mm, 18-50mm, 50mm
Gimbal Feiyutech AK2000


piątek, 5 lipca 2013, 18:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5149
Lokalizacja: Tczew
Post Re: PowerDirector 11 - Wstawienie przejścia
No to po kolei. Zainstaluj sobie przynajmniej najstarszego Patcha LINK. Daje on przy okazji język polski do wyboru.

Obrazek

Przejścia są nakładane automatycznie pomiędzy wszystkie klipy, w następujący sposób:
Zaznaczamy klipy na timeline, w trybie edycji naciskamy F8, (przywołujemy przejścia), naciskamy ikonkę "menu biblioteki", wybieramy "zastosuj przejście..." - działa, sprawdziłem przed chwilą.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 6 lipca 2013, 13:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 31 maja 2011, 16:51
Posty: 54
Post Re: PowerDirector 11 - Wstawienie przejścia
domyślnie przejścia mają 2s czy można zrobić żeby po dodaniu (F8) do timeline były 1s

Bo jak w ustawieniach transitions ustawię z 2s na 1s to i tak po dodaniu do timeline przejścia mają 2s. Może mam jakiś wadliwy program z błędami.

PS. Mam polską wersję językową od początku. powyższe screeny są z neta

Gdzie jest ta ikonka MENU BIBLIOTEKI

Ja dotychczas robiłem w Canopusie i Premiere. Dla mnie Cyberlink jest trochę inny ale przynajmniej zapisuje do MVC

_________________
Aparat/Kamera Sony a6400 + 18-105Gmm f4
Kamera Sony FDR-AX33 4K
Kamera Sony HDR-TD10 3D
Kamera Panasonic HDC-SD200
Kamera Panasonic NV GS-250
Aparat Canon 650D 10-18mm, 18-50mm, 50mm
Gimbal Feiyutech AK2000


niedziela, 7 lipca 2013, 07:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5149
Lokalizacja: Tczew
Post Re: PowerDirector 11 - Wstawienie przejścia
davidnet8213 napisał(a):
...Gdzie jest ta ikonka MENU BIBLIOTEKI...

W dziale edycja otwórz -przejścia... znajdziesz.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 7 lipca 2013, 18:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 31 maja 2011, 16:51
Posty: 54
Post Re: PowerDirector 11 - Wstawienie przejścia
Znalazłem. Dzięki. Szkoda że nie można wybrać konkretnego przejścia tylko to co oni podają i ten czas... ?

_________________
Aparat/Kamera Sony a6400 + 18-105Gmm f4
Kamera Sony FDR-AX33 4K
Kamera Sony HDR-TD10 3D
Kamera Panasonic HDC-SD200
Kamera Panasonic NV GS-250
Aparat Canon 650D 10-18mm, 18-50mm, 50mm
Gimbal Feiyutech AK2000


niedziela, 7 lipca 2013, 19:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1519
Post Re: PowerDirector 11 - Wstawienie przejścia
Nie rozumiem w czym problem-przejścia widzisz to naciskasz i przeciągas i tak na każde cięcie- nie ma automatu ale są inne zalety programu.
Możesz parę efektów dać do ulubionych

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


niedziela, 7 lipca 2013, 20:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1519
Post Re: PowerDirector 11 - Wstawienie przejścia
testuję wersję 12-tą mającą mulicam. Jest możliwość synchronizacji 4 kamer.synhronizacja jak w innym znanym programie al za mniejszą kasę.Samego multicama użyłem tylko do synchronizacji oraz zgrubnego montażu godzinnego materiału z 3 aparatów.dalszy montaż odbył się już w edytorze.najważniejsza zaleta programu to szybkie wykonanie kipu wynikowego m2ts bez strat jakości .program będzie pomocny dla weselników nagrywających kilkoma aparatami.żeby nie zapchać muliticama warto podzielić pracę na etapy i montować krótkie fragmenty- np 10 minut. i tak można na koniec wszystko połączyć bez strat jakości z niedostępną dla innych profesjonalnych programów jakością.

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


niedziela, 22 grudnia 2013, 23:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL