Re: Mikrofon do aparatu na sale weselną
Jurekxm1 napisał(a):
...kupiłem mikrofon kierunkowy Rode VideoMic Pro Rycote ale nie za bardzo a nawet w ogóle nie nadaje się on na sale weselną.Myślę o zakupie ciut lepszego/ tak mi się wydaje bo i ma lepsze kondensatory, jest stereo i chociaz tez kierunkowy to wydaje mi się,że na salę wes4elną mógłby być... ...koledzy dopomóżcie mi w wyborze mikrofonu do Canona 5D mkIII
Wersja Rode Stereo VideoMic Pro Rycote moim subiektywnym zdaniem jest jedną z najlepszych rozwiązań do w/w zastosowań... w aspekcie jakość/cena z naciskiem na jakość... mikrofony mają charakterystykę kardioidalną co daje pewnego rodzaju kierunkowość owego mikrofonu skorelowane z obrazem daje naturalne środowisko w jakim nastąpiła rejestracja - ale coś za coś, bardzo dobra przestrzeń, dobre brzmienie nawet i przy dużym SPL, przesterować oczywiście go można ale trzeba się postarać...
Co do rejestracji audio, czasami warto się zabezpieczyć chociażby nagraniem sygnału z linii miksera kapeli/dj i ewentualnie ambientu sali...
To tyle ode mnie w tym temacie...
QB
PS. tą wersję mono/kierunkową zostawiłbym sobie np. do kościoła/USC gdzie można ją dobrze spożytkować..