Teraz jest czwartek, 12 grudnia 2019, 16:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 VBR- Sony Vegas Pro 16 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 9 października 2010, 13:42
Posty: 185
Post VBR- Sony Vegas Pro 16
Mam problem ze znalezieniem okna w programie j.w , które umożliwi mi ustawienie zmiennego bitrate /VBR/ do renderingu. Moje ustawienia- Render As/
SonyAVC/MVC, AVCHD 1920x1080 - 50i/Customize Template. I otwiera się okno ale bez tej możliwości którą opisałem. Proszę o pomoc.


piątek, 29 listopada 2019, 17:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4923
Lokalizacja: Tczew
Post Re: VBR- Sony Vegas Pro 16
Czy chodzi o to co się dzieje około 2,40 minuty?
https://www.youtube.com/watch?v=zBQhzyjPUgI

_________________
最诚挚的问候


sobota, 30 listopada 2019, 12:20
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 9 października 2010, 13:42
Posty: 185
Post Re: VBR- Sony Vegas Pro 16
Tak chodzi o to okno. Ale zauważ ,że pokazuje się gdy "prezenter' wybiera"
zakładkę "youtube " a ja chcę by to można było uzyskać jak wyżej opisałem.
Nie w Youtube ale w zakładce - AVCHD 1920x1080-50i


sobota, 30 listopada 2019, 15:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4923
Lokalizacja: Tczew
Post Re: VBR- Sony Vegas Pro 16
Nie pamiętam na jakiej pozycji w eksporcie do H264, była możliwość podwójnego przebiegu i zmiennego bitrate. Było jednak na pewno. Jeżeli będę mógł sobie na to pozwolić jurto, to sprawdzę, a na teraz zobacz to: link.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 30 listopada 2019, 16:33
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4923
Lokalizacja: Tczew
Post Re: VBR- Sony Vegas Pro 16
Najpierw ustaw project video properties, masz zaznaczone na rysunku, potem render as i uaktywni Ci się okienko customize template.

Obrazek

Po rozwinieciu render as u mnie można kliknąć na przykład na MainConcept AVC lewym przyciskiem myszy, a wtedy rozwija się lista rozdzielczości. Wybieram na przykład internet HD 1080p i w customize template ustawiam co chcę...

PS
Nazwali to internet Hd pewnie dlatego, że chodzi o monitory PC, na których z reguły źle wygląda obraz z przeplotem.
U ciebie będzie nieco inaczej, bo ja mam jedynie zabytkową, praktycznie nie używaną wersję Pro 13 (ostatnią od Sony).

_________________
最诚挚的问候


sobota, 30 listopada 2019, 22:53
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 9 października 2010, 13:42
Posty: 185
Post Re: VBR- Sony Vegas Pro 16
Dzieki Kotin za pomoc.


niedziela, 1 grudnia 2019, 18:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL