Teraz jest piątek, 25 września 2020, 23:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Montaż w DaVinci Resolve 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 sierpnia 2020, 13:29
Posty: 1
Post Montaż w DaVinci Resolve
Cześć!

Mam taki problem, mianowicie przeploty. Dostałam niedawno materiały od znajomych, którzy nagrywali na weselu filmiki, aparatem sony a5100. Po wrzuceniu do programu DaVinci, zrobiły się przeploty, po zapisaniu filmu przeploty nadal są. Dodam, że na surowych ujęciach ich nie ma, tylko po wrzuceniu do programu. Dodatkowo, jeśli ujęcia wrzucam do Sony Vegasa tych przeplotów też nie ma.

Nie wiem jakie ustawienia były podczas nagrywania filmu, dowiedziałam się tylko, że nagrywali automatycznie.

Zależy mi, żeby zmontować ten film w DaVinci.

Proszę o pomoc.


Załączniki:
Komentarz: Format ujęć to mts
wlasciwosci.png
wlasciwosci.png [ 161.16 | Przeglądane 14 razy ]
piątek, 7 sierpnia 2020, 13:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:29
Posty: 691
Post Re: Montaż w DaVinci Resolve
Darmowa wersja nie usuwa przeplotu. Musisz zmienić program. Masz to w pełnej. Jeżeli masz pełną wejdź w Clip Attributes PPM na klipie i zaznacz
Obrazek


Do identyfikacji właściwości plików lepiej użyć MediaInfo. Podaje bardziej szczegółowe dane:
https://www.dobreprogramy.pl/MediaInfo, ... 13099.html


piątek, 7 sierpnia 2020, 20:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL