Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 16:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Jak zgrac fim video z kamery na SŁABY komputer ?? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jak zgrac fim video z kamery na SŁABY komputer ??
Mam słaby komputer

Duron 933 Mhz (fsb 133)
ram 256 cl2
Radeon 9000 Pro All in wonder
płyta na via kt 266
sb live
dysk 80 giga


teraz pytanie

Jak zgrac 90 minut z kamery w bezstratnym formacie (jaki program do tego i ile to miejsca zajmie )

a potem przekonwertowac to na np divx w jakies znosnej jakosci
np 649 x 480


To ati posiada cji ATI RAGE THEATER i pozwala zgrac obraz

w 720 x 576

dziekuje za ospowiedzi i pomoc


sobota, 13 listopada 2004, 13:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
Jak kamera cyfrowa to po FireWire. Taki sprzet powinien to uciagnac... 90 minut spokojnie zmiesci sie na 80 GB.


sobota, 13 listopada 2004, 14:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
kamera analogowa

sygnal po chinchach leci

na dysku mam ok 20 gb wolnego


sobota, 13 listopada 2004, 14:44
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 19 sierpnia 2004, 00:13
Posty: 15
Lokalizacja: Polska, Zabrze
Post 
Jak bedziesz zgrywal przez karte Tv (jak wnioskuje z twojego posta) to zgrasz w rozdzielce 320x240, jak kamerka nie jest zla i tasma nie byla wczesniej bardzo eksploatowana to jest to "znosny" oraz. Jak bedziesz zgrywal w bezstratnej jakosci (czyli jako material nieskompresowany), to powinien Ci to komp uciagnac (ja to robilem na PIII 800 mhz i 128 ramu i dysku 40gb). Jednak 90 min takiego materialu zgranego jako nieskompresowany, zajmie okolo 30 gb (upewnij sie na w jakim systemie plikow masz dysk, jak FAT32, to bedziesz musial zgrywac partiami po 4 GB, bo tyle moze miec najwiekszy plik w tym systemie, jak masz na NTFS, to tym sie nie przejmuj). Zawsze mozesz kompresowac "w locie" jednak obawiam sie ze tego twoj komputer juz nie uciagnie, choc mozesz probowac....
A odnosnie tego jakim programem, to mozesz to robic prawdopodobnie, bezposrednio z programu obslugujacego karte tv, lub tez mozesz to robic przez Virtual Dub (opcja capture AVI). Pozdrawiam.

Jurand


sobota, 13 listopada 2004, 16:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Metoda dobra, ale kosztowna to zewnętrzny konwerter np. Canopusa ADVC-100. B. Dobra jakość i pełna synchronizacja wizji z dzwiękiem. Jedyny mankament to koszt konwertera. :oops:


sobota, 13 listopada 2004, 18:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mainconcept Encoder 1..4.2. Bardzo dobry programik do przechwytywania z kart graficznych ATI
Polecam
A i niemasz jeszcze takiego najgorszego kompa do tych celów
Mam identyk grafikę i jest ok co prawda wikszy procek i fsb 200
Ale spokojnie w rożdzielczości 640x480 powino pójść


sobota, 13 listopada 2004, 18:07
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL