Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 11:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Uszkodzony projekt w Adobe Premiere 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 października 2004, 16:47
Posty: 10
Lokalizacja: Lublin
Post Uszkodzony projekt w Adobe Premiere
Witam. Mam problem z projektem utworzonym w Adobe Premiere 6. Mianowicie chodzi o sytuację zawieszenia się kompa w trakcie realizacji projektu (generalnie podczas jego zamykania) co w efekcie skutkuje dziwnymi zmianami w projekcie: wszystkie surowce w binach mają nazwę -1 oraz nie widać niczego na linii. Surowce z tak zmieniona nazwą są niewidoczne po ponownym położeniu na linię. Uruchomienie której kolwiek z kopii tego projektu nieczego nie poprawia. Inne projekty zachowują się bez zmian. Bardzo mi zależy na odzyskaniu w całości zmontowanego programu i dlatego poszukuje pomocy. Pzdr.


środa, 17 listopada 2004, 23:11
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Moja rada jest taka: otwórz AP jako nowy projekt wczytaj lub ustaw jego prawidłowe parametry pracy i w menu plik import zaimportuj do niego ten uszkodzony projekt. Druga sprawa: zastosowane w programie pliki mp3 o ile takie są podmień na pliki wave podmień je lub zdekompresuj po za programem wymieniając mp3 właśnie na wave. Być może na coś się przydadzą moje sugestie, ale kiedyś pamietam miałem taki sam problem i chory projekt wystarczyło zaimportować do nowego.
Pozdrawiam gorąco.


środa, 17 listopada 2004, 23:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
jeśli zaznaczyłeś w AP autosave to w folderze Projekt Archive masz kolejne fazy tego projektu z tą samą nazwą z innym numerem i któryś wcześniejszy musi się uruchomoć, stracisz co prawda część swojej pracy ale nie całą, miałem to już kilka razy.


środa, 17 listopada 2004, 23:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Już próbowałem takiej opcji, jednak to nic nie dało.


czwartek, 18 listopada 2004, 00:16
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 27 października 2004, 18:21
Posty: 66
Lokalizacja: Katowice
Post 
Kiedyś uratowałem taki projekt zmieniając nazwy(np. dodając do nazwy znak+) jednego lub kilku składników projektu ( np plików video - najlepiej tego najbardziej wypasionego w MB) przed jego uruchomieniem. Wówczas AP zapyta się o ścieżkę dostępu - wybierz "Skip all".
Pozdrawiam


czwartek, 18 listopada 2004, 00:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 16:07
Posty: 110
Post 
Prawdopodobnie mamsz pliki mp3 w projekcie. A AP6.0 ma jakies problemy emocjinalne z mp3. Projekt mozesz naprawic ( udaje sie w 99 % ). Otworz uszkodzony projekt w notatniku, i zmien wartosci "rate=100,00" na "rata=100.00" . W notatniku robisz to automatem. Powinno pomoc. Powodzenia.


czwartek, 18 listopada 2004, 00:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Paweł bez względu czy Ci się uda czy nie na przyszłość wszystkie pracochłonne projekty zapisuj Save and copy nawet na innym dysku. Miałm nauczkę gdy straciłem 3 dni pracy od rana do wieczora. Teraz na "zimne dmucham" i robię po 3 kopie zapasowe na innych partycjach a nawet dyskach. Pozdr


czwartek, 18 listopada 2004, 03:07
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 listopada 2004, 18:21
Posty: 48
Post 
Lensar napisał(a):
Kiedyś uratowałem taki projekt zmieniając nazwy(np. dodając do nazwy znak+) jednego lub kilku składników projektu ( np plików video - najlepiej tego najbardziej wypasionego w MB) przed jego uruchomieniem. Wówczas AP zapyta się o ścieżkę dostępu - wybierz "Skip all".
Pozdrawiam

Trochę coś pokręciłeś po co komu taki projekt jeżeli podczas jego otwierania chcesz wybrać Skip All. 8O To tak jakbyś się zgodził na utratę tych wszystkich składników o które pyta program w projekcie.Jeżeli już to Skip program prosi by mu podać namiary na klipy źródłowe których nie może sam odnaleść,wystarczyło by wiedzieć gdzie przechowujesz swoje klipy video.

_________________
Videowaldi..


czwartek, 18 listopada 2004, 10:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Witamy nowego całkiem obytego :) Jak najbardziej Waldi.. ma zupełną rację Skip to nic innego jak pomiń więc pomijając plik wsadowy w projekcie będzie on na emisji pod warunkiem, że time line został wcześniej zrenderowany, wtedy klip idzie z katalogu preview, lecz nie trudno zauważyć, że tego elementu w projekcie przy Skip nie ma, więc z pewnością nie uda się chociażby eksport time line do pliku viedo. Oczywiście przy prośbie o plik podajemy ścieżkę dostępu do pliku chciażby tego o nowej nazwie. Nie trudno zauważyć, że jest to świetna metoda automatyzacji pracy w niektórych wypadkach, nowe klipy o tych samych nazwach, a stary projekt :)
Pozdrawiam gorąco


czwartek, 18 listopada 2004, 21:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Waldiego nie kojarzę, ale dziwię się, że Ty Darku nie zajarzyłeś o co mi chodzi. Jeżeli projekt AP korzysta np. ze 120 plików różnego typu, a Ty przed jego uruchomieniem zmienisz nazwy dwóch plików, to przy sprawdzaniu ścieżek dostępu zapyta o pierwszy plik. Gdy wybierzesz "Skip All", to AP odrzuci 2 pliki ( tylko te dwa zmodyfikowane wcześniej) , ale zachowa ścieżki do 118 plików, które razem z efektami powinny się pojawić na timeline. Jeśli w przypadku problemu opisanego w tym poście postępując zgodnie z moją poradą projekt uruchomiłby się prawidłowo, to wystarczyłoby go zapisać, zaimportować brakujące dwa pliki , wstawić we właściwe miejsce i otrzymać w efekcie utracony projekt. Czyż nie tak ?. Ja tak kiedyś zrobiłem i uratowałem projekt.
Waldi - zrób sobie taki test, może się czegoś nowego nauczysz ! :lol:


czwartek, 18 listopada 2004, 22:25
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 27 października 2004, 18:21
Posty: 66
Lokalizacja: Katowice
Post 
Powyższy post jest oczywiście mój - zapomniałem się zalogować.


czwartek, 18 listopada 2004, 22:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
OK już załapałem o co ci chodziło Lensar, mianowicie o to, żeby wybrane te po zmianie nazwy elementy nie załadowały się do projektu OK. Przypomniał mi się inny powód przez którego też miałem kiesyś problem z otwarciem projektu zrobionego przed reinstalacją systemu i tu okazało się, że w projekcie wykorzystalem filtry, czy inne elementy typu transitions, jakich po reinstalacji brakło, program nie zbyt dokładnie podawał mi o co mu chodzi, czego brak, ale domyśliłem się i po doinstalowaniu braków w premiere projekt wszedł bez problemu. Dlaczego o tym piszę: wątpię żeby powodem problemu z otwarciem "powalonego" projektu był klip video chociażby ten jak go nazwałeś najbardziej wypasiony w MB, prędzej wina leży po stronie dodatków w premiere, albo uległy uszkodzeniu, albo ich brak, czyli zastosowane w projekcie efekty nie mogą zostać otwarte, przez co może się on "wysypywać". Być może któraś sugestia coś podpowie trzeba szukać powodu.
Pozdrawiam gorąco


piątek, 19 listopada 2004, 01:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 października 2004, 16:47
Posty: 10
Lokalizacja: Lublin
Post Uszkodzony projekt
Wielki dzięki wszytskim za porady.Uporałem się z problemem zamieniając przecinki na kropki. Pzdr.


piątek, 19 listopada 2004, 13:31
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
BRAWA dla sebi


piątek, 19 listopada 2004, 20:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 kwietnia 2005, 15:28
Posty: 6
Post 
witam,

Nie rozpoczynając nowego tematu... Problem mam ten sam co w/w (Czyli po otwarciu projektu z timelinu zniknely wszytskie clipy, i wszystkie z nazwą -1...) Zmienilem wszystkie przecinki na kropki, i faktycznie zadzialalo !, jednak radosc moja dlugo nie potrwala. Teraz gdy juz wszystko skonczylem przy Exporcie Filmu z timeline wyskakuje komunikat "There are no clips to build." i nic wyeksportowac sie nie chche :(

Zna ktos rozwiązanie tego problemu?
bardzo proszę o odpowiedz

pozdrawiam
tomek,


niedziela, 15 maja 2005, 13:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL