Teraz jest wtorek, 18 grudnia 2018, 17:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 [Adobe Premiere] AP 6.5 -> AP Pro 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 09:44
Posty: 23
Post [Adobe Premiere] AP 6.5 -> AP Pro
Witam,

Mam zamiar przesiąść się z wersji 6.5 na Pro. Montuję filmiki dla siebie i znajomych. Czy można pod wersją PRO (7.0 lub 1.5) bez problemu otwierać projekty zrobione pod 6.5? Czy ktoś z Użytkowników mógłby zasugerować którą z wersji Pro wybrać? Wiem, że można pobrać triale tych programów, ale wcześnej chciałbym zasięgnąć też opinii bardziej doświadczonych Kolegów, którzy pracowli na AP 6.5 i dokonali takiej przesiadki.

pozdrawiam,


środa, 15 grudnia 2004, 09:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 347
Post 
Jeżeli możesz wybierz wersję 1.5. Projekty z porzednich wersji AP da sie otworzyć choć po otwarciu musisz je "przeliczyć" na nowo do wersji APPro.
Przy założeniu, że robisz filmy tylko dla siebie zastanów się nad zakupem programu w nieco okrojonej wersji, za to legalnego i za niewielkie pieniadze ze strony http://www.dobreprogramy.pl
Pozdrawiam.
Sławek


środa, 15 grudnia 2004, 10:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
AP 7 bardzo mi przypomina Final Cuta. Dobrze jest się na niego przesiąść jeśli chciałbyś w przyszłości montować w FC PRO lub Avidzie. 7ka to o wiele bardziej funkcjonalny program niż 6.5. Obsługa tej premierki różni się w dość znaczącym stopniu od poprzednich wersji ale można się szybko przyzwyczaić (na pewno wyjdzie Ci to na dobre jeśli kiedyś sięgniesz po w/w programy). Trochę denerwuje graficzny "interfejs" (za dużo pierdół) ale za to podgląd real time (ograniczony mocą procka)


czwartek, 16 grudnia 2004, 14:26
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 09:44
Posty: 23
Post 
Zainstalowałem AP Pro 1.5. Muszę przyznać, że pierwsze wrażenie odrzuca. Rzeczywiście cała ta grafika wydaje się na pierwszy rzut oka jakaś taka mniej przejrzysta niż w 6.5. Na minus (dla mnie osobiście duży) jest brak możliwości zrobienia od razu z pod AP divxa (często robiłem sobie szybciutkie próby tego co zmontowałem by zobaczyć mniej więcej jak to wygląda po kompresji). Na DUŻY plus, tak jak pisał Zupa, jest bardzo dobry podgląd tego co się zmontowało. W AP 6.5 pod WinXP SP2 przy Bartonie 2,5 podkręconym na 3,2 na dobrej płycie, 512RAM i szybkim dysku, obraz ciął się i nie było można od razu podejrzeć dołożonych efektów. W AP Pro 1.5 te problemy zniknęły :))) Co prawda nie miałem jeszcze okazji poznać w czym ta wersja jest bardziej funkcjonalna (bawiłem się nim ze trzy godziny) ale ogólnie na razie jest dla moich potrzeb bardziej przydatna. Może sobie kupię książkę to będę wiedział coś więcej :)) Według mojej oceny, na dzień dzisiejszy, polecam przesiadkę.


piątek, 17 grudnia 2004, 11:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam problem ściagnełem sobie AP 5.5 i mi sie nie chce nawet zainstalować krzyczy mi że nie mam dosa. Mam win Xp. Przy wersji 6.5 ponownie brak instalacji pomocy!!


wtorek, 11 stycznia 2005, 18:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
PLebanos : jeszcze raz i po polskiemu proszę bo nie za bardzo wiadomo o co Ci chodzi z tym 6.5


czwartek, 13 stycznia 2005, 19:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL