Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 08:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 montaz i obrobka filmu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post montaz i obrobka filmu
witam wszystkich.
mam pytanie w sprawie montazowej filmu.
otoz nie wiem jak mozna po wycieciu pewnego fragmentu filmu nagrac go od tylu (cofanie) tzn. zeby przykladowo na filmie osoba idaca do przodu zrobic tak zeby szla do tylu. Druga sprawa chcialbym zmontowac fragment filmu w zwolnionym tempie. Jak to mozna zrobic i w jakim programie. Korzystam z virtualduba, ale on nie ma takiej opcji przynajmniej nie zauwazylem. Bardzo prosze o rady. Dziekuje i pozdrawiam.


poniedziałek, 10 stycznia 2005, 18:41
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 26 listopada 2004, 20:53
Posty: 20
Post 
Cześć.
Używam do tego Adobe Premiere Pro.
Aby uzyskać efekty, o które pytasz klikam prawym guzikiem myszki na klip, ktory chce zmodernizować i wybieram opcję Speed/Duration.
Tam zaznaczam opcję Reverse Speed aby uzyskać "cofanie" obrazu.
Aby zwolnić odtwarzanie klipu zmieniam % wartość opcji Speed (pamietaj by kliknąć symbol łańcucha - Unlink).
Sorki ale nie znam innych opcji w innych programach. Z pewnością są inni, którzy Ci pomogą :P
Pozdrawiam!

_________________
jareG


poniedziałek, 10 stycznia 2005, 20:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Super! Wielkie dzieki "JareG" - teraz juz wiem jakim programem moge dokonac takich czynow i za pomoca jakich przyciskow. Problem polega na tym, ze nie dysponuje tym programem, ani zaden z moich znajomych, na sieci tez jest niedostepny za free. Ale moze Ty wiesz (albo ktos inny z uzytkownikow), gdzie ADOBE PREMIERE PRO jest dostepny i skad go mozna sciagnac. Jeszcze raz Wielkie Dzieki
Pozdrawiam:)


wtorek, 11 stycznia 2005, 01:49
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Zamiast Adobe Premiere możesz użyć Ulead Media Studio - wersja Trial do pobrania ze strony producenta. Program ten oferuje taką samą funkcjonalność i jest łatwiejszy w obsłudze. Tak samo klikasz prawym klawiszem na klipie i wybierasz opcje "Reverse" lub "Speed".
Pozdrawiam


wtorek, 11 stycznia 2005, 10:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzieki Mni1s1ek! tylko pytanie czy na trialu mozna w ogole cos zrobic czy jest to jedynie pokazowka na ktorej dokonywane operacje nie moga zostac np. zapisane lub jakas inna przeszkoda. W kazdym razie dzieki za wskazowki, trzeba sprobowac. Pozdrawiam.


wtorek, 11 stycznia 2005, 14:22
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
trial jest w pelni funkcjonalny, nie ma tez zadnych znakow wodnych itp
brakuje w nim dodatkowych programow ktore sa w komercyjnej wersji i nie mozne na triala zainstalowac patchy


wtorek, 11 stycznia 2005, 16:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam ponownie! Sciagnalem i zainstalowalem Ulead Video Studio i gdy wydawalo sie, ze wszystko zmierza w dobry kierunku, tzn. bede mogl spokojniue korzystac z tego dobrodziejstwa pojawil sie kolejny problem. Gdy chce uruchomic aplikacje najpierw pojawia sie okienko z trzema opcjami do wyboru: try it, buy it, reinstall. Dwoch ostatnich nie biore pod uwage, wiec zostaje pierwszy, jego wybieram po czym uplywa kilka sekund i na ekranie pojawia sie male okienko ze zlowieszczym napisem: "CANNOT INSTALIZE APPLICATION. THE SCREEN RESOLUTION IS TOO SMALL TO PLAY THE VIDEO". Rece czlowiekowi opadaja kurna, zeby normalnie i bez stresu nie dalo sie dojsc do uzytecznosci, tylko ciagle jakies przeszkody...Madrzy ludzie powiedzcie co oznacza ten napis bo nie bardzo rozumiem. Przeciez instalacja przebiegla pomyslnie, wiec co to za dziwactwa. No i jak to mozna obejsc czy w ogole jest to mozliwe. Ogromne dzieki za wszelkie wskazowki w tym temacie. Pozdrawiam!


piątek, 14 stycznia 2005, 02:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Cytuj:
"CANNOT INSTALIZE APPLICATION. THE SCREEN RESOLUTION IS TOO SMALL TO PLAY THE VIDEO"


Zmień rozdzelczość obrazu wyświetlanego na monitorze np. 1024x768.


piątek, 14 stycznia 2005, 08:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Tak jak Krisss pisze.
Program UVS8 wymaga rozdzielczości minimum 1024x768.
Pisałem o tym tutaj :
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... highlight=
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


piątek, 14 stycznia 2005, 09:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam jeszcze raz! problemow nie wiadac konca. Zgodnie z sugestia Krisssa zmienilem rozdzielczosc na proponowana (1024x768), ale pojawil sie nastepny problem - podczas uruchamiania programu wyskakuje okienko ze zlowieszczym napisem: "PROGRAM WYKONAL NIEPRAWIDLOWA OPERACJA I NASTAPI JEGO ZAMKNIECIE: a w szczegolach:
VSTUDIO spowodował błąd: nieprawidłowa strona w
module KERNEL32.DLL przy 0167:bff9db61.
Rejestry:
EAX=c00309c4 CS=0167 EIP=bff9db61 EFLGS=00010216
EBX=00000000 SS=016f ESP=01eefeb8 EBP=01ef0154
ECX=00000000 DS=016f ESI=02110f70 FS=3b0f
EDX=7803b158 ES=016f EDI=0053aca8 GS=0000
Bajtów w CS:EIP:
53 8b 15 e4 9c fc bf 56 89 4d e4 57 89 4d dc 89
Stos:
Co to oznacza? Napewno tyle, ze wciaz nie moge uruchomic aplikacji i, ze cos niedobrego dzieje sie z jadrem systemu. Co wiecej z tego wynika i jak wybrnac z tej sytuacji abym mogl w koncu po wielu trudach uruchomic Uleada prosze abyscie WY drodzy i madrzy uzytkownicy rozwiklali dla mojego dobra. Pozdrawiam i Dziekuje za rady
[/list]


piątek, 14 stycznia 2005, 19:10
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
na tego typu blad trudno cos poradzic
pewnie soft z czyms sie gryzie, jesli masz taka mozliwosc i nie jest to

sprobuj pozamykac co tylko tylko mozesz z programow dzialajacych w tle, jesli to nie pomoze to jedyny pomysl jaki mi przychodzi do glowy to instalacja na czystym systemie


piątek, 14 stycznia 2005, 21:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL