Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 17:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Alpha Channel 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Alpha Channel
Tym razem ja mam pytanko :
Siedzę na Adobe Premiere 6.5 więc mam prawo niewiedzieć - gdzie, w którym miejscu znajdują się funkcje wylączania kanału Alpha w sekwencjach video w programch:
Pinnacel Studio, Adobe Premiere Pro, Ulead Video Studio.
Proszę o szybko odpowiedź taką krok po kroku.
Pozdrawiam gorąco


wtorek, 11 stycznia 2005, 21:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Dodatkowe pytanie
Czy pinnacle studio obsługuje formaty .MOV Jezeli nie to co zrobić albym mógł zastosować animacje digital juice w tym programie lub w programie uleoad video studio 8. Czy istnieje wogóle taka możliwość aby zastosować w/w animacje w tych programach bo u mnie to nie chodzi. Bynajmniej nie potrafię znaleźć rozwiązania.


wtorek, 11 stycznia 2005, 21:51
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A jaki problem przekonwertować pliki mov do innego formatu widzialnego przez program? Jak plik video jest widziany, to daje się wywalić tło nawet jeśli nie ma kanału alfa, poprostu usuńcie kolor tła.
Na razie.


środa, 12 stycznia 2005, 23:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
w JAKI SPOSÓB UZYSKAĆ W pREMIERZE POLSKIE ZNAKI ??


czwartek, 13 stycznia 2005, 01:04
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Wystarczy zadać pytanie w odrębnym wątku, a nie wcinając się komuś, gdzie oczekiwane są odpowiedzi.
P. G.


czwartek, 13 stycznia 2005, 09:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
czym przekonwentorować te pliki i w jaki sposob mozna usunac tło bardzo prosze o instrukcje krok po kroku. Bardzo mi zalezy na tym zeby to dzialalo


czwartek, 13 stycznia 2005, 16:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
bylo o tym na forum
trzeba przekonwertowac pliki mov na avi BEZ KOMPRESJI pelna wersja programu quicktime


czwartek, 13 stycznia 2005, 16:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
........... a pozatym uleoad widzi pliki mov z tym ze nie wycina tla teoretycznie nic z tym nie robi traktuje ten plik jako clip video.


czwartek, 13 stycznia 2005, 16:08
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
tak jest jak piszesz, zrob jak ja pisze i bedzie ci dzialac

poza tym informacje jak tych plikow uzywac w roznych softach masz na stronie producenta


czwartek, 13 stycznia 2005, 16:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Na stronie producenta jezeli chodzi o ulead jest napisane "generic FireWire - Editor's ToolKit not available" czyli niedostepny a jezeli chodzi o pinnacle studio to sa jakies wymienione produkty pinnacle ale nie pinnacle studio zreszta oto adres http://www.digitaljuice.com/techsup/juicer_settings.asp
jak piszesz ze po przekonwentorowaniu pliku mov do avi zniknie tlo animacji i bedzie to chodzilo????. Nie mam teraz tego jak sprawdzic ale mam nadzieje ze faktycznie po przekonwetorowaniu tego do pliku avi bedzie to chodzilo. Najwazniejsze dla mnie jest zeby to chodzilo w pinnacle studio.


czwartek, 13 stycznia 2005, 19:07
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL