Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 09:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Lodówka zawiesza eksport filmu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Lodówka zawiesza eksport filmu
W trakcie eksportu w UMS 7 z chwilą załączenia się lodówki czy też włączenie świetlówki następuje zawieszenie komputera z podaniem że transfer został przerwany. Podejrzewałem wstępnie RAID ale po usunięciu też niepomogło wszelkie luźne kabelki wykluczyłem. zmieniłem slot
Fire-wire, zamieniałem miejscami kości pamięci i wiele innych kobinacji, dwa razy instalowałem system i soft,
doprowadziłem oddzielnie zasilanie prądu by wykluczyć zakłócenia z sieci energetycznej nic nie pomaga. Męcze się od miesiąca wcześniej tych problemów nie było. Na tym zestawie pracuję od trzech lat.
Proszę o pomoc może ktoś miał taki problem.
Pozdrawiam.

komputer P4 2000hz
512 DDR
przystosowany do prac wideo.


czwartek, 13 stycznia 2005, 14:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
najprawdopodobniej bedziesz potrzebowac separacji masy. widocznie instalacja elektryczna jest u ciebie beznadziejnie zrobiona. poprawic ci to moze elektryk. to tylko moj domysl, bo mozliwe sa tez jakies sensacje na kablu fazowym jezeli komputer i lodowka sa na tym samym (czyli czy sa na tym samym "korku").


czwartek, 13 stycznia 2005, 18:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Potrzebujesz czegoś takiego :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39378355

poszukaj na allegro - jest więcej modeli. Nie znam się na UPS'ach - podałem Ci linka do "pierwszego lepszego".

Na 99% wyeliminuje to Twój problem a dodatkowo zabezpieczy Cię na okoliczność nieprzyjemnych niespodzianek z dostawami prądu.

Pozdrawiam


czwartek, 13 stycznia 2005, 19:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
UPS-a też mam i nic nie pomaga, a wyłączenia następują w różnym czasie kilka razy w 3 godzinnym filmie. Spróbuje podłączyć komputer u kolegi może w ten sposób da się ustalić czy to wina instalacji elektrycznej czy komputera.
Pozdrawiam


piątek, 14 stycznia 2005, 10:33
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Może takie coś: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39529408


piątek, 14 stycznia 2005, 11:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
Na 90% brak pełnej masy w kabelku FW.Można go poprawić samemu bądź iść z miernikiem do sklepu po następny.To częsty przypadek.


piątek, 14 stycznia 2005, 12:53
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 05:04
Posty: 172
Post 
Są dwie możliwości,albo te zakłócenia idą po sieci i zaczyna wariować zasilacz albo pole elektromagnetyczne dociera do elektroniki komputera co wskazywałoby na kiepski ekran czyli np. na otwartą obudowę lub indukowanie się czegoś na kalach podpiętych do komputera (przy kiepskim ekranie to się zdarza.). Jeśli obudowa jest zamknięta może spróbuj podmienić zasilacz a przynajmiej poodłączać kable np.od drukarki,firewire itp.


piątek, 14 stycznia 2005, 23:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL