Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 16:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Adobe After Effects - zmiana prędkości filmu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post Adobe After Effects - zmiana prędkości filmu
Mam program Adobe After Effects 6.0. Czy za pomocą tego programu mogę uzyskać efekt zmiany prędkości filmu ? Na przykład chcę uzyskać 50% , lub 10% prędkości oryginalnego filmu - jak to zrobić ? Proszę o kilka zdań na ten temat, tak, aby nowincjusz mógł zrozumieć.

Szukam, szukam, błądzę i diabli mnie biorą, a widzę , że to świetny program !!!

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


niedziela, 23 stycznia 2005, 12:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
oczywiście Koledze chodzi o płynna zmiane obrazu z 100% na powiedzmy 50% :) ...tez bym chciał to sie dowiedziec . Ktos to kiedys opisywał ale daaawno i nie moge znalesc. Z gory dzieki za pomoc.
pozdr Grzes


niedziela, 23 stycznia 2005, 12:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Gdyby ktoś opisał sposób na płynne przejście z prędkości 100% na np. 25%, to był bym wniebowzięty. Ale wystarczy mi sama zamiana (skokowa) na określoną (mniejszą) prędkość.

Mam Pinnacle Liquid Edition 5.5, ale program w czasie importu pliku avi za każdym razem przerywa działanie, czyli wyłącza się. Mam Pinnacle Liquid Edition 6.0, ale dla takiej operacji program wstawia swój znak (LOGO), którego nie chcę mieć w swoich filmach. Adobe Premiere 1.5 (chyba w połączeniu z wtyczką "RetimerAE.aex") dość ładnie dokonuje takiej operacji, dużo lepiej, niż Pinnacle Studio 9.3.5 Plus. Szukam jednak programu, który wykonałby taką operację jeszcze lepiej.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


niedziela, 23 stycznia 2005, 15:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Nic nie zwolni filmu lepiej niż Retimer, choć czasami wymaga to dość dużo roboty. Co do AE, to jest w nim funkcja Time Remapping, która służy do płynnej zmiany szybkości odtwarzania.


niedziela, 23 stycznia 2005, 20:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Mam już program REALVIZ Retimer 2.5.

Podam kilka szczegółów o moim sprzęcie: Windows XP SP2, 1 GB RAM, RAID 2x80GB = 160GB płyta Abit NF-7 S. Reszta raczej nie jest ważna.

Uruchamiam Retimer 2.5, klikam FILE i dalej LOAD SEQUNCE. Wskazuję plik avi (DV). I co ? Widzę komunikat "RETIMER INTERNAL ERROR". Program kończy działanie. Co jest grane ? Może mi ktoś pomóc ????

Dokładnie taki sam komunikat mam na drugim komputerze. Konfiguracja dość podobna, płyta Asus A7N8X, tyle że bez RAID-u, jest tam jeden dysk 200GB.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


poniedziałek, 24 stycznia 2005, 22:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL