Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 15:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Robię klipy,filmuję uroczystościi,itd,montuję ale trzeba... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 22:47
Posty: 6
Lokalizacja: Antwerpia (Belgia)
Post Robię klipy,filmuję uroczystościi,itd,montuję ale trzeba...
Kręce klipy typu Toms Hardware (http://www.tomshardware.pl),ale no właśnie,trzeba wkońcu zrobić swoje,unikalne i zarazem bardzo filmowe logo.Po prostu żeby cieszyło oko.

Mam już podstawową sekwencję filmową trwajacą 5 sekund,jakiś tam wyszukany SFX ale chciałbym powiedzieć " Zdzisiu Świńska Noga :P :wink: PRESENTS " oczywiście w to miejsce pójdzie jakaś nazwa of niby Company (narazie niestety tylko amatorka,nie ma czym się chwalić,brak funduszy) ale Bill Gates zaczynał w garażu i od czegoś trzeba zacząć.


Mam ładnie pomontowane klipy tylko chciałbym,żeby wszystko co od mnie wyjdzie,było charakterystyczne,nie mówię na miarę 20th Century FOX , Dreamworks czy Sony Pictures, ale jakoś to oznakować wypadałoby,tym bardziej,ze to mój chleb powszedni.

Dlatego pytam tu na FORUM.

Otóż potrzebuję nazwy programu,który zajmie siezmienieniem mojego głosu na po prostu wpadającą w uchą prezentacją mojej skromnej postaci ;) jak i programu w którym wykonałbym już sama nazwę mojej postaci a potem połaczył to z *avi.

Z góry serdeczne dzięki,

Wszyscy się przyczyniajmy do rozwoju kinematografi w mierę chęci,umiejętności,mozliwosci itd, to hasło na dziś :P .


środa, 16 lutego 2005, 23:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
Jezeli liczysz na program, ktory zamieni Twoj glos na brzmienie lektorow z amekrykanskich zwiastunow filmowych to - nie ma takiego !

Zmiany barwy glosu dostepne sa w wielu programach - do wiekszosci kart dzwiekowych SoundBlaster dolaczony jest np korektor Audio HQ, ktorym mozemy podwyzszyc lub obnizyc barwe glosu - to jednak przedszkole a zrobienie super wolaku wymaga duzo wiekszego nakladu pracy.

To mniej wiecej tak jak bys chial program, ktory po wpisaniu nazwy programu lub stacji wygeneruje jingla na poziomie animacji TVN24 cyz CNN itd. Nie da sie zrobic czegos z niczego. Jezeli nie masz mozliwosci nagrania dobergo vocalu to poprostu zrob swietna animacje, ktora rownie dobrze zapadnie w pamiec.

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


środa, 16 lutego 2005, 23:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 22:47
Posty: 6
Lokalizacja: Antwerpia (Belgia)
Post 
Dzięki za wszystkie rady,mam jeszcze jedno pytanie.Czym mogę zrobic taka animację ?


czwartek, 17 lutego 2005, 00:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
Tzn jaka ?

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


czwartek, 17 lutego 2005, 00:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 22:47
Posty: 6
Lokalizacja: Antwerpia (Belgia)
Post 
Więc tak mam bardzo fajną sekwencję avi z podłożonym już dzwiękiem,po prostu śnieżenie telwizora wzbogacone o różne specjalne efekty (w kolorze błękitnym,zmieniajacym sie w zależnosci od sytuacji,itd0 i nagle jest efekt wyłączenia bardzo starego lampowego telewizora i dzwięk jak gaśnie,itd w bardzo dobrej oprawie muzycznej,aż dzwo co ostatni udało mi się zrobić,

Czyli mam 5 sekundowa sekwencję avi z płynnym początkiem i końcem,idealnie nadającym się na logo i chciałbym tam wstawić nawet jakiś *jpg czy *gif,po prostu zeby ładnie wleciał i żeby był ładnie powiazany z powłoką,tzn żeby wszystko pasowało do siebie (transparency),itd.

Brakuje w tym,tylko mojego imienego bądz nickowego loga.

Wiesz moze czym to można zrobić ?


czwartek, 17 lutego 2005, 00:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
W programie do edycji video napewno - zrobiles sobie animacje a nie wiesz jak umiescic w niej napis ? Nie zartuj :)

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


czwartek, 17 lutego 2005, 00:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 22:47
Posty: 6
Lokalizacja: Antwerpia (Belgia)
Post 
Hhahahahahahahahaha,ale się uśmiałem,ja nie moge,o juz przejdzmy do ten.heheh,o.k

Koniec żartów :wink: .

Chodzi o to,ze jest kilka schematów wchodzenia,dobra nawet i tego obrazu w obrazie (PIP) ale co tam da się zrobić ?Są schematy wchodzenia tego obrazu,itd,ale mi chodzi o coś więcejobraz się rozstępuje,wszystko grzmi tak jakby rozsuwała się ziemia i trzesie się (ze skał zakańczajacych rozsuwajacych się ścian).Wtedy wyjeżdza moje logo,albo coś takiego,własnie jakbym miał przed sobą taki profgram zobaczył co on potafi,lecz w ogóle nie mam pojęcia jakiego programu do tego celu użyć.

Potem musze mieć możliwosc połączenia tego z plikeim *avi więc musi być w jakimś w miarę znanym formacie,albo sam tworzyć do tego rodzaju plików.


czwartek, 17 lutego 2005, 00:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
Wiesz co... albo ja jestem za glupi na to co piszesz albo ty piszesz to w tak skopmlikowany sposob. Napisz moze w punktach co masz , na czym to zrobiles i co potzrebujesz. :)

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


czwartek, 17 lutego 2005, 10:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 10:04
Posty: 232
Lokalizacja: Piotrków/Kraków
Post 
Proponuję zapoznać się z takimi programami jak 3dmax do animacji 3D oraz flash do 2D - Przy połączeniu ich obu można uzyskać czołówki na miarę TVN24 czy jak tm pisałes CNN ;)

Sa też jakieś programy Uleada które przerabiają proste obiekty w 3D.... bodajze Cool 3D? Jakoś tak...

Darmowe sample muzyczne można sciągnąć z netu.

_________________
Filmy ślubne | Zdjęcia ślubne


czwartek, 17 lutego 2005, 11:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 3 lutego 2004, 16:45
Posty: 69
Lokalizacja: sloonsk
Post 
TVN24 pracuje na komputerach Apple, materiał montuje na Final Cut Pro.
Do zastosowań 3D jest fajny program Cinema 4D.
Można też pokombinować coś używając prostego programu do edycji wideo, wystarczy troszkę zdolności połączyć z wyobraźnią.

pozdrowionka
FStyl


czwartek, 17 lutego 2005, 16:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 17:30
Posty: 3
Post 
Witam.
W stacjach telewizyjnych może i pracują na takich programach jak FinalCut nie zależnie od wersji, ale oprawa graficzna to już inna bajka.
Wszelkie czołówki, wchodzące napisy (np. Poranek w TVN24) są tworzone na programach do grafiki 3d. Do łączenia wszelkich elementów w czołówke najczęściej używa się maszyn typu Avid DS - tu można zrobić wszytko w każdej jakości.
Do rozwiązania powyższego problemu proponuję stworzyć logo firmy, stworzyć animację 3d tego logo koniecznie z kanałem alfa przezroczystości i połączyć wszystko w programie do montażu.
Można też wszystko ładnie połączyć i właściwie stworzyć od nowa w Adobe After Effects na PC, lub Shake na Mac'u - ładne kluczują i bezproblemowo łączą i przetwarzają obraz i grafikę.


czwartek, 17 lutego 2005, 17:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 10:04
Posty: 232
Lokalizacja: Piotrków/Kraków
Post 
Czyżbyście proponowli koledze zakup profesjonalnych systemów edycyjnych do stworzenia amatorskiej czołówki?

Troszkę rozsądku!

Zwykły paint pozwala zrobić już coś ciekawego. Knału alfa tez nie trzeba ustawiać - wystrczy jednokolorowe tło a połączyć to można w AP ze znakomitymi rezultatami

_________________
Filmy ślubne | Zdjęcia ślubne


czwartek, 17 lutego 2005, 18:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL