Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 17:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 After Effects i efekt playbacku 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post After Effects i efekt playbacku
Witam.
przejrzałem całe forum na temat tego efektu, próbowałem cos skombinować ale nic z tego.

Sam na razie zajmuje się montażem tylko w studio9 i chciałem wstawić do filmu z imprezy klip w którym byłby tzw. efekt plabacku czyli: załóżmy przy tańcu następuje zwolnienie ruchu do przodu ( 2 sek) następnie powtórzenie tej samej sekwencji do tyłu ( 2 sek ) potem znowu do przodu i snów do tyłu itd. a następnie pchnięcie materiału dalej i zrobienie w ten sposób klipu z podkładem muzycznym w tle.
Wiem ze w studio9 nie da sie tego zrobić dlatego postanoiwiłem wykorzystać after effect. Wyczytałem ze wystarczy ciąć materiał i robic to funkcja time remapping i funkcją speed.
Pozyczyłem od kumpla after effect 5.0 meczyłem sie dwa dni ale za chiny nie wiem jak to zrobić. Książki tez na razie nie opłaca się kupować do jednego efektu.
Mam taką prośbe czy mógłby ktoś napisać tutoriala jak to zrobić krok po kroku od poczatku ( czyli od uruchomienia programu ) ?? bedzie to jednoczesnie instrukcją dla innych początkujących.
Materaił mam już przechwycony przez pinnacle liquid w formie plików .avi


niedziela, 27 lutego 2005, 20:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
chyba prosciej w adobe premiere :]

_________________
----

moj sprzet:
Atari 800 Xl monitor mono-chromatyczny
klawiatura, myszka i magnetowfon na kasetki :]


niedziela, 27 lutego 2005, 21:04
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post 
no właśnie mam podręcznik w formie elektronicznej o Adobe Premiere 5.0 więc mysle ze chyba prędzej pójdzie w premiere.

ale odrazu zapytam jezeli przechodzimy do premiere. czyli co, wystarczy wstawiac na timeline kawałki 2, 1 sekundowe tej samej akcji i każdy kawałek podawac w parametrze speed raz -100% raz 100% ??


trochę duzo pracy :)


poniedziałek, 28 lutego 2005, 01:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL