Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 19:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Pocięty TRAGICZNY obraz :( CO ROBIĆ? Pinnacle DV 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 7 marca 2005, 12:12
Posty: 3
Post Pocięty TRAGICZNY obraz :( CO ROBIĆ? Pinnacle DV
witam!
mam kamere Canona i karte Pinnacle Studio DV plus.
mam też studio dv 9 i windowsa XP sp2.
Gdy podłanczam kamerke przez firewire to obraz jest TRAGICZNY :( Wszystko jest poprzestawiane- pełno jakiś kwadracików - obraz pocięty i poprzestawiany :( CO ROBIĆ :( ????? Bardzo proszę o odpowiedź :(

Po podłączeniu kamerki windows zainstalował stery do kamerki - "cyfrowy kamkorder firmy Canon"

Czy jest ktoś z podobnym problemem? PRoszę o rady :(


poniedziałek, 7 marca 2005, 12:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
SZUKAJ: PRZEPLOT

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


poniedziałek, 7 marca 2005, 15:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
"Po wstępnych oględzinach Pacjenta" można postawic diagnozę, że może to być np. za mało RAM-u, niewłączone DMA, niezdefragmentowany dysk, włączone programy w tle np. firewall, antywirus.
To tylko takie sobie sugestie "znachora"
Pozdrawiam.
PS.
Niekiedy też przydaje się trochę humoru.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


poniedziałek, 7 marca 2005, 15:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 7 marca 2005, 12:12
Posty: 3
Post 
siedzę nad tym problemem już cały dzień :( nie wiem co jest grane :(

Sprawdzałem pod windowsXP sp1 - i nie ma tam takiego problemu :( Problem tkwi w WinXP sp2 :(

Czy muszę przeinstalowywać system na sp1? :( Szczerze to wole sp2 bo szybko mi dziala net i inne...

Zainstalowałem łatkę pod SP2 do obsługi IEE1394 - i problem nadal jest :(

Podczas podglądu obrazu w każdym programie występuje dziwne pocięcie obrazu - pełno kwardracików - obraz rozwalony :(

Błagam o odp :(


poniedziałek, 7 marca 2005, 16:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
albo rybka albo ... a tak poważnie skoro problemu nei ma na sp1 to zainstaluj sobie winde z sp1 ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


poniedziałek, 7 marca 2005, 16:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Moją poprzednią wypowiedź należy potraktować jak najbardziej serio. Nic nie napisałeś o konfiguracji komputera. Już kilka razy zdarzało się słyszeć niepochlebne opinie odnośnie SP2 do XP w aspekcie NLE. W Windows 2000 nie ma tego typu problemów.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


poniedziałek, 7 marca 2005, 16:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL