Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 19:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 "Adobe Premiere Pro" jaki kodek najlepszy? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 23:40
Posty: 4
Lokalizacja: Skontenera
Post "Adobe Premiere Pro" jaki kodek najlepszy?
Witam!
Mam problem z Adobe'em Premniere Pro :( . Mianowicie nie wiem jaki kodek jest najlepszy gdy renderuję film pod "Video For Windows". Wszystko jest.... przejścia, efekty, muzyka itp. a tu nic... po renderingu wyskakują mi jakieś babole na klipie :twisted: ! Normalnie partoli mi się film :cry: ! Na podglądzie wygląda normalnie full bajera :) , ale jak zrobię film to jakośc obrazu spada drastycznie :cry: (koniec z marzeniami o ładnym i czystym obrazie :cry: :cry: ). Dlatego mam pytanie jakiego kodeka najlepiej użyć :?: (bo np. używam Divix'a i jest szmelc, używam kodeka Pinnacle (mam też zaistalowanego) i toroszkę lepiej :? , ale dalej "wielkie piksele" na obrazie :( ) co mam zrobić? Aha jeszcze jedno wstawiam sobie błyskawicę ustawiam ją na taką grubszą. Rendering i... robi mi się taka jakaś pociachana... jakieś linie, paseczki zmiast jednolitego rdzenia. A z Pinnaclem też jest problem MPEG'egi w podglądzie nie mają dźwięku, wydobywają się z głośników piski i trzaski. Konf. kompa :arrow: 2,8GHz Pentium IV, Winda XP, 512 MB RAM, Dysk WD 120 GB, GeForce FX 5600 128 RAM.

_________________
Mama why it's raining in my room?!


poniedziałek, 20 czerwca 2005, 23:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Ile to już razy pisałem o tym, że AP i Divx to nie jest dobre połączenie? Kolejny raz mi się nie chce :evil:


wtorek, 21 czerwca 2005, 07:17
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 8 października 2004, 07:18
Posty: 98
Post 
Jeśli chcesz oglądać to na DVD to Canopus Procoder 2


wtorek, 21 czerwca 2005, 09:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 23:40
Posty: 4
Lokalizacja: Skontenera
Post Adobe adobe... ech
Hm... dzięki :!: Ale czy ma ktos jeszcze jakieś propozycje :?: :?: :?: Jakiego kodeka najlepiej stosować :cry: ? Kombinowałem już na wszystkich podstawowych :x :roll: . Aha to nie ma być żaden film na DVD ani na VHS tylko na kompa, na jedną płytkę CD. A tak poza tym w Windows Movie Maker (pewnie śmiech na sali) jak zrobiłem film to mi potrafił ładnie go zrendrować tzn. z klipów o rozdzielczości 280x200 zrobił 640x480 i ładnie wszystko wyczyścił :? , ale Premiere NIE :evil: . Aha czy ktoś wie cos na temat moich problemów z Pinnacle'em :?:

_________________
Mama why it's raining in my room?!


wtorek, 21 czerwca 2005, 12:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL