Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 18:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Jak zrobic takie logo ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 23:22
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa
Post Jak zrobic takie logo ?
w jakim programi mozna zrobic fajne loga do filmu np :
Obrazek


piątek, 24 czerwca 2005, 12:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
np
fotoszop + particle illusion


piątek, 24 czerwca 2005, 13:17
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 29 marca 2005, 19:28
Posty: 66
Post 
l lub

Ulead cool 3D studio production


piątek, 24 czerwca 2005, 13:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 23:22
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Czyli tymi programami mozna w filmiku nalozyc napis?


piątek, 24 czerwca 2005, 21:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post mozna i
W After Effects + plugin zaxwerks ... albo w LightWave, 3d studio max,renderowane z kanalem alpha


poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Po jaką cholerę chcesz do zrobienia tego używać maxa albo lightwave. To tak jakbyś jechał tirem do sklepu po piwo mając samochód osobowy. A zaxwerks to nazwa firmy, a nie pluginu.


poniedziałek, 4 lipca 2005, 16:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post que ?
-Damian- napisał(a):
Po jaką cholerę chcesz do zrobienia tego używać maxa albo lightwave. To tak jakbyś jechał tirem do sklepu po piwo mając samochód osobowy. A zaxwerks to nazwa firmy, a nie pluginu.


ad1. Poniewaz moge takie logo uzyc jako obiektu 3d ... czyli miec pelna kontrole nad nim bez straty jakosci podczas jakichkolwiek transformacji ....
ad2. Dokladnie wiem co to zaxwerks bo pracuje na pluginie tej firmy czli 3d invokator ...


Wracajac do loga .... bardzo dobrze wykonac je w wektorach,(corel, illustrator, freehand ..)


wtorek, 5 lipca 2005, 11:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post Re: que ?
grafix napisał(a):
ad1. Poniewaz moge takie logo uzyc jako obiektu 3d ... czyli miec pelna kontrole nad nim bez straty jakosci podczas jakichkolwiek transformacji ....
a jak je zrobisz np. w szopie czy innym sofcie do grafiki czy kompozycji to niby nie masz tej kontroli
Cytuj:
ad2. Dokladnie wiem co to zaxwerks bo pracuje na pluginie tej firmy czli 3d invokator ...
Jednak nie wiesz


wtorek, 5 lipca 2005, 15:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post Re: que ?
-Damian- napisał(a):
grafix napisał(a):
ad1. Poniewaz moge takie logo uzyc jako obiektu 3d ... czyli miec pelna kontrole nad nim bez straty jakosci podczas jakichkolwiek transformacji ....
a jak je zrobisz np. w szopie czy innym sofcie do grafiki czy kompozycji to niby nie masz tej kontroli
na rastrze nie .... dlatego wole objekty 3d, krzywe (wektory)

Cytuj:
ad2. Dokladnie wiem co to zaxwerks bo pracuje na pluginie tej firmy czli 3d invokator ...
Jednak nie wiesz


prosze oswiec mnie .... na temat invigoratora .. tego wspanialego pluginu do AE , obecnie w wersji 4.0


wtorek, 5 lipca 2005, 16:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
W końcu się udało podać poprawną nazwę pluginu. Teraz to ty mnie oświeć od kiedy to jakikolwiek napis czy inny element graficzny w pliku psd lub aep jest rastrem.


wtorek, 5 lipca 2005, 17:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post 
-Damian- napisał(a):
W końcu się udało podać poprawną nazwę pluginu. Teraz to ty mnie oświeć od kiedy to jakikolwiek napis czy inny element graficzny w pliku psd lub aep jest rastrem.


tiaa z igly widly .... juz tlumacze

Photoshop - program do obrobki grafiki rastrowej, w nowszych wersjach takrze wektorowej (krzywe, shapes .. itd.).
Otoz Panie Damianie jesli stworzysz sobie nowy obrazek w PS, wkleisz, stworzysz jakas grafike (pedzelki, olowki, na pewno wiesz) albo warstwe textowa zrenderujesz .... i zapiszesz taki plik jako PSD to utracisz jakakolwiek mozliwosc do bezstratnego skalowania ... a zwlaszcza jesli obrabiana grafika jest rastrem ....

ps: nie tworze loga w Afterku ... wole soft do tego przeznaczony ... aha i jeszcze jedno .. czy ktos tutaj napisal ze pliki PSD i eap sa rastrami ? ja na pewno nie ....


pozdrawiam Pana igłe ...


wtorek, 5 lipca 2005, 17:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL