Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 12:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Jak zrobić takie efekty w Adobe Premiere 1.5??? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 13 października 2004, 21:43
Posty: 128
Lokalizacja: Silesia
Post Jak zrobić takie efekty w Adobe Premiere 1.5???
Mam jakieś tam ujęcie, które trwa 10 sekund. I teraz: punkt A - pierwsza sekunda filmu, punkt B - 10 sekunda filmu. Chcę zrobić efekt rozmycia, czyli od punktu A (0% rozmycia), do punktu B (100% rozmycia). Nie chodzi mi o przenikanie, lecz o powolne rozmycie. Czyli w piątej sekundzie 50% rozmycia, w 6-ej 60% itd. Czy jest taka możliwość w AP 1.5, a jak jest to jak to zrobić?

_________________
- Od kiedy my jesteśmy na "ty"?
- No ty pierweszy zacząłeś...!


niedziela, 14 sierpnia 2005, 22:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Juz kiedyś pisałem jak to zrobić i drugi raz mi sie nie chce. :twisted:
W helpie poczytaj o keyframes.


niedziela, 14 sierpnia 2005, 22:45
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 13 października 2004, 21:43
Posty: 128
Lokalizacja: Silesia
Post 
Oj Damian, Damian...

_________________
- Od kiedy my jesteśmy na "ty"?
- No ty pierweszy zacząłeś...!


poniedziałek, 15 sierpnia 2005, 09:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Witam.
Damian w zasadzie odpowiedział ale bardzo lakonicznie.
Rzeczywiście należy skorzystać z dobrodziejstwa jakie niesie wykorzystanie klatek kluczowych.
Na klip nakładasz efekt wideo np.Gaussian Blur, następnie w zakładce Effect Controls, Gaussian Blur, Blurriness, Toggle Animation.
W pierwszej klatce pierwszej sekundy tworzysz klatkę kluczową i suwakiem na zero, a w ostatniej klatce ostatniej sekundy drugą klatkę kluczową i suwak np. na 100.
Wykonanie tego efektu trwa 10 sekund, opisanie 10 minut :-)
Pozdrawiam.


poniedziałek, 15 sierpnia 2005, 10:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2005, 03:54
Posty: 22
Lokalizacja: Kraków
Post 
nom dobra ale ja nieznam tego programu wiec powie mi ktos jak utworzyc ta klatke kluczowa?


piątek, 9 września 2005, 17:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Zatem długa droga przed Tobą!
Na początek kliknij ikonę stopera.


piątek, 9 września 2005, 20:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2005, 03:54
Posty: 22
Lokalizacja: Kraków
Post 
kliknołem i co?


sobota, 10 września 2005, 13:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
i jeśli nic nie zauważyłeś to daj sobie lepiej spokój...

_________________
Obrazek


sobota, 10 września 2005, 14:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
zico_nb napisał(a):
kliknołem i co?
Ustaw sie w miejscu drugiej klatki kluczowej. Dalszy ciąg w następnym odcinku. Już jutro o 17.00. Zapraszam serdecznie :twisted:


sobota, 10 września 2005, 15:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
hehehe nie meczcie kolege/kolezanke :]

pozdrawiam
thorg


sobota, 10 września 2005, 22:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2005, 03:54
Posty: 22
Lokalizacja: Kraków
Post 
:/ widze ze ludzie na tym forum są ... aczkolwiek nie wszyscy ! bo od niektorych pomoc nieraz otrzymywalem ale inni to wypowiadaja sie tak na odpierdol sie zeby tylko licznik postow powiekszył sie o jednego posta wiecej ! Beznadzieja ! Jesli macie tak pisac to od razu wam powiem DAJCIE SOBIE SPOKOJ !


niedziela, 11 września 2005, 13:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
zico, zadajesz tak podstawowe pytania, że wstyd, a naprowadzić się na odpowiedź nie dajesz! co ty myślisz, że tu pomoc społeczna? a myślisz, że my skąd to wiemy? bo nam ktoś powiedział? nie! to długie godziny kombinowania z programem i czytania helpów! a ty byś chciał ot tak - pstryk - i już wiesz. nie ma tak łatwo. się nie oburzaj, tylko rusz głową.
zet120 napisał(a):
Na klip nakładasz efekt wideo np.Gaussian Blur, następnie w zakładce Effect Controls, Gaussian Blur, Blurriness, Toggle Animation.

zet120 napisał(a):
Na początek kliknij ikonę stopera.

-Damian- napisał(a):
Ustaw sie w miejscu drugiej klatki kluczowej....

nie wystarczy ci to? chcesz łopatologicznie? to proste, to podstawy, to wstyd dopraszać się odpowiedzi, a jeśli te podpowiedzi i propozycja skorzystania z helpa nic ci nie dały, to...
GrassHoppeR napisał(a):
...daj sobie lepiej spokój...


pozdro

PS. poza tym jak to zrobić opisane jest już na tym forum. zawsze możesz skorzystać z funkcji Szukaj.

_________________
Obrazek


niedziela, 11 września 2005, 14:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2005, 03:54
Posty: 22
Lokalizacja: Kraków
Post 
dobra dzieki i sorki ale sie troche zdenerwowalem i mnie pozniosło dzieki wielkie bede sam kombinował


poniedziałek, 12 września 2005, 20:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL