Problem z kopiowaniem filmu na dysk.
Autor |
Wiadomość |
Adivip
Nowy
|
 Problem z kopiowaniem filmu na dysk.
Witam. Mam kamerę panasonic NV-GS 140. Po nagraniu filmu niewiem jak zrzucić go na dysk twardy. Niby do płyty jest dołączony jakiś program Video Stream Driver ale nie mogę go zainstalować na moim systemie, a innych jego wersji nie znalazłem. Czy są jakieś inne programy do kopiowania na dysk twardy, których mogę urzyć? Proszę o pomoc.
|
poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 21:56 |
|
 |
marcin.43
Nowy
Dołączył: piątek, 26 sierpnia 2005, 20:34 Posty: 9 Lokalizacja: Ciechanów
|
Z tego co sie domyślam są to sterowniki absolutnie wymagane do poprawnego przesyłu danych z kamery. Jaki masz sytem ? Takie sterowniki moim zdaniem instalują się wszędzie a jeśli nie chcą to jest to tylko wina złego urzytkowania sytemu lub jego błędu ( itp.) .Aby przesyłać film z kamery musisz miec zainstalowane własnie sterowniki z kamery ( jeśli były one dołączone wraz z nią ) i jakiś program to tego typy czynności. Takie jest moje zdanie.
|
poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 22:09 |
|
 |
siwyyy77
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11 Posty: 338 Lokalizacja: Kraków
|
 Re: Problem z kopiowaniem filmu na dysk.
Adivip napisał(a): Witam. Mam kamerę panasonic NV-GS 140. Po nagraniu filmu niewiem jak zrzucić go na dysk twardy. Niby do płyty jest dołączony jakiś program Video Stream Driver ale nie mogę go zainstalować na moim systemie, a innych jego wersji nie znalazłem. Czy są jakieś inne programy do kopiowania na dysk twardy, których mogę urzyć? Proszę o pomoc.
W moim podpisie masz wszystko opisane 
poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 22:36 |
|
 |
Adivip
Nowy
|
Urzywam systemu Win XP i sprawdzałem u kolegi na 98 i w obu przypadkach to samo. Błąd brzmi dokładnie: "This driver cannot be installed with the Operating System of your PC". Przeszukiwałem zasoby forum i nic nie znalazłem. Czy inni urzytkownicy kamer Panasonic mieli podobny problem. Nie wiem co robić...
|
wtorek, 30 sierpnia 2005, 11:18 |
|
 |
czto
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 13 maja 2005, 10:49 Posty: 336 Lokalizacja: Kraków
|
Witam
Przy kupnie kamery nie dostałeś oprogramowania?
Jeżeli masz win xp to spróbój Movie Markerem!
Ja mam gs75, zainstalowałem program i sterowniki dostarczone z kamerą i nie mam żadnych problemów. Używam nero vision express próbowałem zgrywać przy pomocy ulead video studio. movie markerem i nigdy na żadnym programie nie było problemu.
Pozdrawiam
|
wtorek, 30 sierpnia 2005, 11:41 |
|
 |
Adivip
Nowy
|
Dostałem oprogramowanie ale nie da się zainstalować z niego sterowników przez w/w błąd
|
wtorek, 30 sierpnia 2005, 13:14 |
|
 |
Adivip
Nowy
|
OK problem się rozwiązał wystarczyło zainstalować SP1 do WinXP. 
|
środa, 31 sierpnia 2005, 12:50 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Mam dokładnie taki sam problem. Skąd ściągnąć to SP1 do XP?
|
sobota, 21 stycznia 2006, 23:20 |
|
 |
|