Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 02:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Rozjeżdżanie sie dźwięku i obrazu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 17:54
Posty: 344
Lokalizacja: Warszawa
Post Rozjeżdżanie sie dźwięku i obrazu
Przy użyciu karty Pinnacle (studio 9) av/dv, źródło: wejście s-video, oraz zintegrowanej karty dźwiękowej. Jak można zaradzić rozjeżdżaniu się dźwięku? Zgrywam virtual dubem

_________________
ETC Grupa Filmowa


środa, 21 września 2005, 16:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 17 września 2005, 10:47
Posty: 47
Post No właśnie...
Dobrze, że poruszyłeś ten problem. Bo u mnie też obraz nie może się zgodzić z dźwiękiem, tyle, ze w nieco innych okolicznościach przyrody. Zgrywam surówkę przy pomocy PINNACLE przez FireWire i tu problemów nie ma. Schody zaczynają się podczas renderowania kiedy przy pomocy Pinnacle Studio 9 tworzę pliki potrzebne do wypalenia DVD. Zauwazyłem, ze dźwięk rojeżdża się tylko w przypadku wiekszej kompresji, czyli kiedy próbuję upchnąć na jednej DVD grubo więcej niż 1h z minutami.
W przypadku 100% jakości DVD efekt końcowy jest bez zarzutu.
Czy mozna wyeliminować te błędy konfigurując kompa czy poprostu komp lub HD nie wydala? (P4 2 Ghz, 512 RAM, HD 200 GB).


środa, 21 września 2005, 17:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Rozjeżdżanie sie dźwięku i obrazu
Fast128 napisał(a):
Przy użyciu karty Pinnacle (studio 9) av/dv, źródło: wejście s-video, oraz zintegrowanej karty dźwiękowej. Jak można zaradzić rozjeżdżaniu się dźwięku? Zgrywam virtual dubem

W menu Capture opcja Settings należy zaznaczyć "Lock video stream to audio". Opcja ta pozwoli na zachowanie synchronizacji obrazu i dźwięku kiedy opuszczane są klatki


środa, 21 września 2005, 22:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 17:54
Posty: 344
Lokalizacja: Warszawa
Post 
nie ma u mnie tej opcji, używam duba w wersji 1.6.10, czyli chyba najnowszej

_________________
ETC Grupa Filmowa


czwartek, 22 września 2005, 10:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL