Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 20:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Ginące pliki i materiał w AP 6.5. Jak wszystko odzyskać?? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 września 2005, 17:56
Posty: 4
Post Ginące pliki i materiał w AP 6.5. Jak wszystko odzyskać??
Problem jest taki, że mam już spory kawałek projektu DV i jak chciałem dalej montować i otworzyłem adobe to na timeline dosłownie wszystko mi znikneło.
W bin'ie miałem jeszcze niby pliki źródłowe, ale okazało się że są to tylko pierwsze klatki i koniec plików. Timeline jest dosłownie pusty, choć tam gdzie widać wyrenderowane momenty(takie na zielono) to w oknie podglądu coś leci. Sprawdziłem w PREVIEW FILES i okazuje się że te momenty gdzie wymagane było przeliczanie to są pliki, ale bez dźwięku. Wygląda na to jakby AP stracił adresy plików źródłowych, choć fizycznie istnieją (w oknie gdzie są importowane pliki mam przy prawie wszystkich plikach w nazwie coś takiego "-1", dane na temat rozdzielczośći i rozmiaru piksela).

Wcześniej montowałem materiał zgrany analogowo z karty video-zip i na dyskach IDE. Teraz natomiast montuje na materiale DV na nowym dysku SATA II(sprzedawca uprzedzał mnie że mogą być problemy z tymi dyskami).

Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie jak naprawić, aby wszystko pojawiło się na timeline, będe bardzo wdzięczny. Poświęciłem na ten projekt kupę czasu i nie chcę naprawdę zaczynać od początku, ktoś kto ma doświadczenie w montażu, wie co to za ból stracić cały swój projekt.

P.S. Co do jeszcze szczegółów, to zdziwiła mnie pojemność dysku, zawsze jak zaglądałem na dysk to pisało mi że mam wolnych 58 GB, a teraz pisze 70GB. Na samym początku montażu zdażył mi się ten sam problem, ale że dopiero zaczynałem i pomyślałem że może to jakiś wypadek jednorazowy nie przejołem się i zacząłem od początku. W połowie projektu, gdzieś tak na 20 minucie zroibłem sobie kopie projektu pod inną nazwą. Teraz, kiedy mi to wszystko znikneło byłem gdzieś na 50 minucie :/ Jak otworzyłem kopię to okazało się że wszystko w tym drugim projekcie jest <??>


niedziela, 25 września 2005, 18:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
Temat stary i znany - wszystko masz tutaj:
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=8294

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


niedziela, 25 września 2005, 18:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 września 2005, 17:56
Posty: 4
Post 
Dzięki AntHus za informacje, ale nie pomogło. W pliku już wszystko było z kropką tzn. 'rate=100.0000" itd. no i jeszcze zamieniłem w pliku wszystkie możliwe przecinki na kropki, ale niestety AP nie mógł tego pliku otworzyć. Da się jakoś odzyskać ten prjekt,czy lepiej już zabierać się od nowa do dzieła?


niedziela, 25 września 2005, 21:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3261
Post 
a nie masz kopii w
C:\Documents and Settings\Administrator\Moje dokumenty\Adobe\Premiere\Project-Archive
:?:

_________________
Obrazek


niedziela, 25 września 2005, 23:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 września 2005, 17:56
Posty: 4
Post 
Niby są kopie, nawet 5 , ale też "walnięte". I robię to samo co wcześniej pisał Anthus w jakimś wcześniejszym poście. Zastąpiłem wszystkie możliwe przecniki kropkami, ale znowu nie udaje się otworzyć tego projektu. Wykrzacza mi się porgram przy "checking files" (nie próbowałem zmienić samych wyrażeń :"rate=100,0000" bo nie jestem tak dobry z wyrażeń regularnych).
Proponujecie walczyć jeszcze z tym, czy lepiej zabrać się od początku już ze zmienionymi opcjami regionalnymi?


poniedziałek, 26 września 2005, 20:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
Kolego, nie możesz zamieniać wszystkich przecinków na kropki. Tylko przy:
rate=100,000000
rate=50,000000
rate=20,000000
itd.
Zamieniłem wszystkie przecinki na kropki w projekcie i też się wysypał. Pozamieniaj spowrotem wszystko na przecinki i później przy rate na kropki.

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


poniedziałek, 26 września 2005, 21:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 września 2005, 17:56
Posty: 4
Post 
Dziękuję Wam wszystkim. Poszło i nie wiecie nawet jak bardzo jestem wam wdzięczny za rady. Gdyby nie to forum to bym już zaczynał od nowa a i pewnie nie uniknąłbym w przyszłośći podobnych akcji. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Anthus'a i GrassHoppeR.


wtorek, 27 września 2005, 22:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL