Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 04:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Problem z przejściami w Premiere 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 października 2005, 20:53
Posty: 6
Post Problem z przejściami w Premiere
Mam problem z Premiere Pro 1.5. Wszystkie przejscia jakie generuje program wychodzą skokowo a nie płynnie np proste przenikanie dwóch obrazów nie jest płynne tylko wygląda jakby film miał 5 klatek/s. Nie w czym problem, tak jest z każdym filmem jaki chce zmonotować. Nie sądzę żeby to była winna sprzetu, podaje konfigurację:
Athlon 1700XP 768MB RAM-u szybki dysk.
Prosze o pomoc


poniedziałek, 17 października 2005, 21:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Witam
Mnie się jednak wydaje, że może to być wina sprzętu.
Zacznij od przerenderowania efektu i zobacz jaki będzie rezultat.
Mam P4 3.2G, 1G RAM, szybki dysk i muszę przyznać, że z płynnością bywa różnie.
Pozdrawiam.


poniedziałek, 17 października 2005, 21:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 października 2005, 20:53
Posty: 6
Post 
Ale te same efekty w pinnacle chodzą płynnie bez żadnych problemów. Myślę że problem tkwi w ustawieniach tylko nie wiem gdzie tego szukać.


poniedziałek, 17 października 2005, 21:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Owszem, możesz zmienić rozdzielczość wyświetlanego podglądu.
Opcja Quality ale według specyfikacji AP Pro 1.5 praca w RT (bez renderowania) zaczyna się od P4 3.0G, choć jak pisałem wyżej wygląda to bardzo różnie.


poniedziałek, 17 października 2005, 22:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 października 2005, 20:53
Posty: 6
Post 
Hmm, chyba sie nie zrozumieliśmy, mi nie chodzi o podgląd tylko o gotowy wygenerowany film w jakości DVD gdzie przejścia nie są płynne. I nie chodzi tu o delikatne szarpanie tylko tak jak mówiłem podczas przenikania np ma sie wrażenie jakby film był z prędkościa 3-5 klatek/s.


poniedziałek, 17 października 2005, 22:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 9 sierpnia 2005, 00:32
Posty: 37
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Cześć,
Dziwna sprawa. Eksportowanie video polega przecież na sukcesywnym "dokładaniu" kolejnych klatek obrazu i sampli do kontenera. Szybkość komputera nie powinna zatem mieć wpływu na jakość pliku wynikowego, a jedynie na ilość czasu potrzebną na ukończenie procesu.
Przychodzą mi do głowy dwie rzeczy. Po pierwsze primo - sprawdzić, czy na innych maszynach materiał odtwarza się tak samo. Po drugie primo, ultimo - jeśli przejścia zawierają materiał statyczny (nie tylko grafikę, ale też np. mattes czy tytuły) - spróbować wyłączyć opcję "optimize stills".
Życzę powodzenia w walce ze zjawiskiem.

_________________
Daniel
Sony DCR-HC90E, NP-FA70,
Maxell MDV/RW-1, 16MB MS


poniedziałek, 17 października 2005, 23:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 października 2005, 20:53
Posty: 6
Post 
Ten problem wystepuje tez gdy odtwarzam nagrana juz płyte na domowym DVD i występuje na materiałach bez dodatkowych tytułów czy filtrów. Może problem tkwi we wstepnych ustawieniach. Tworze projekt DV - NTSC standart dla filmu nagranego juz w vob i powtornie przeknowertowanego do mpg.
Również przy próbie zwolnienia odtwarzania filmu np do 80% nic z tego nie wychodzi, obraz strasznie szarpie i nie da sie tego oglądać.
Może ktos sie z tym spotkał. Zależy mi na waszej pomocy bo dostałem do monatżu wesele siostry więc chciałbym żeby to jakos wyglądało


wtorek, 18 października 2005, 00:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Marco_O napisał(a):
filmu nagranego juz w vob i powtornie przeknowertowanego do mpg.
Vob to jest mpg i nie trzeba go przekodowywać, chyba że do DV, żeby się nie męczyć przy montażu.
Mim zdaniem masz źle ustawioną kolejność pól, poza tym czemu tworzysz projekt ntsc?


wtorek, 18 października 2005, 09:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 października 2005, 20:53
Posty: 6
Post 
Voba nie chciał mi otworzyć adobe więc potraktowałem go programem Tmpeg natomiast tworze w NTSC bo w takim systemie jest stworzone nagranie (dostałem je z USA)
Możesz rozwinąc temat "kolejności pól" Jak to sprawdzić ewentulnie zmienić

Dzięki


wtorek, 18 października 2005, 13:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
tylko spokojnie, -Damian-...

_________________
Obrazek


wtorek, 18 października 2005, 14:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Marco_O napisał(a):
Voba nie chciał mi otworzyć adobe
Zdziwiłbym się gdyby było inaczej. Otwórz te voby w VirtualDubModzie i przekonwertuj na dv.
O kolejności pól napisano już wszystko co było do napisania. Wystarczy poszukać.


wtorek, 18 października 2005, 15:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL