Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 01:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Problem z pokazem slajdów w Ulead video studio 8 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 listopada 2005, 17:48
Posty: 9
Post Problem z pokazem slajdów w Ulead video studio 8
Witam. Mam pytanie ponieważ robiąc pokaz slajdów ze zdjęć o jakości 5.1 mpi w programie video studio 8 po przełączeniu obrazu na cały ekran jakość zdjęć jest fatalna widoczne są zniekształcenia i nie wiem co jest grane podobnie jest robiąc pokaz w Nero. Nie mam pojęcia co jest grane bardzo proszę o pomoc. Dlaczego jest taka słaba jakość zdjęć podczas pokazu nie mam pojęcia :roll: :?: :?: Pomocy to jest pilne :?


czwartek, 3 listopada 2005, 17:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Nie możesz robić w tym http://www.ulead.com/dps/runme.htm :lol:
Program został stworzony właśnie do tego celu - szybko, łatwo i efekt murowany :P


czwartek, 3 listopada 2005, 18:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 listopada 2005, 17:48
Posty: 9
Post 
Zrobiłem w tym programie tez tylko ze problem nadal jest poprostu obraz jest zniekształcony i wygląda jakby był o wiele słabszej rozdzielczości i nadal nie wiem co jest grane :?:


piątek, 4 listopada 2005, 10:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 listopada 2005, 17:48
Posty: 9
Post 
To nikt mi nie może pomóc :?: Moj kumpel ma identyczny problem i razem myslimy co jest grane. Zmienialismy format zdjęć, rozdzielczość i nic jak nic tak nic nie mam pojęcia,. Może jednak ktos ma jakis pomysł co to może być :roll: Bede bardzo wdzięczny


piątek, 4 listopada 2005, 18:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Prawdopodobnie dlatego że to "dziwne". :cry:
Robiłem sporo filmów "zdjęciowych" w Ulead Picture Show i ostatnio również w DVD Movie Factory i nie miałem nigdy takich rewelwcji. Kilkanaście takich "filmów" robiłem ze zdjęć skanowanych i też bez problemu. Ostatnio robię z "cyfrówek". W tych dwóch programach naprawdę ciężko coś źle ustawić więc teoretycznie MUSI to wyjść. :lol:
Dlatego dziwne wydają mi się te zniekształcenia i gorsza jakość. Czy robiłeś ze zdjęć z "cyfrówki" :?:

Jeszcze jedno - zapisywałeś jako VCD, SVCD czy jako DVD?


piątek, 4 listopada 2005, 18:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 listopada 2005, 17:48
Posty: 9
Post 
Pokaz slajdów zapisywałem na vcd, ale już podczas tworzenia przy podglądzie na cały ekran jakość odbiegała od pierwowzoru i to mnie tez dziwi , acha i jeszcze jeden szczegół; ja i moj kolega mamy aparaty cyfrowe Sony i może to od tego zależy :?: Bo pokazy tworzyłem ze zdjęć wykonanych cyfrówką :roll:


piątek, 4 listopada 2005, 22:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Twoim problemem jest VCD :roll: i nie pomogą tutaj fotki 5 mpi. Kompresja robi swoje :cry: Spróbuj robić w formacie SVCD - mniej wejdzie ale jakość będzie o wiele lepsza, a najlepiej jako DVD - dużo zmieścisz i w b.dobrej jakości. :wink:
Ja robię tylko jako DVD, w chwili obecnej różnica cen nośników jest raczej znikoma, a różnica w jakości ogromna :D


piątek, 4 listopada 2005, 22:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 listopada 2005, 17:48
Posty: 9
Post 
Wszystko OK. Tylko jeżeli ja tworze pokaz to juz przed zapisem przy podglądzie na cały ekran jakość jest naprawde conajmniej nie zadowalająca. I tylko to mnie zastanawia, ale postaram sie nagrać to na dvd, chociaż wątpie czy coś to pomoże.


piątek, 4 listopada 2005, 22:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Jeszcze jedno - przy tworzeniu w Picture Show i DVD Movie Factory już na początku tworzenia projektu musisz wybrać DVD. Jeśli zrobisz jako VCD i wypalisz później jako DVD to już nic nie da.


piątek, 4 listopada 2005, 22:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 listopada 2005, 17:48
Posty: 9
Post 
Probowałem już wszystkiego i tak jak mowiłeś też jakość jest lepsza ale nadal nie jest taka jaka powinna być. Dlaczego :roll: nie mam pojęcia jednak Dzięki za pomoc.


piątek, 4 listopada 2005, 23:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL