Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 15:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Przycinanie pliku z kasowaniem przerwy po wycięciu w AP 6.5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post Przycinanie pliku z kasowaniem przerwy po wycięciu w AP 6.5
Witam. Proszę o oświecenie, czy AP 6.5 jest taka możliwość, jeśli tak , to gdzie jej szukać? Jak ustawić na Timeline dwa pliki na ścieżkach A/B, żeby zachodziły częściowo na siebie? Żeby można było wstawić efekt przejścia. Byłem zmuszony na przesiadkę z MSP7 na AP 6.5 i nie mogę do tego dojść.

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


środa, 9 listopada 2005, 19:22
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3261
Post 
8O
Cytuj:
Jak ustawić na Timeline dwa pliki na ścieżkach A/B, żeby zachodziły częściowo na siebie? Żeby można było wstawić efekt przejścia.

W tym celu należy ustawić na Timeline dwa pliki na ścieżkach A/B tak, żeby zachodziły częściowo na siebie. Można wstawić wtedy efekt przejścia.
Obrazek

_________________
Obrazek


środa, 9 listopada 2005, 19:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Dziękuję za szybką odpowiedż w sprawie umieszczania plików na ścieżkach A/B.
Czy możliwość wycinania z jednoczesnym kasowaniem przerwy jak w tytule istnieje?

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


środa, 9 listopada 2005, 21:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1660
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
TO SĄ PODSTAWOWE ZAGADNIENIA, I TRUDNO BĘDZIE NA FORUM WYJAŚNIAĆ CI WSZYSTKIE KWESTIE. GORĄCO POLECAM LEKTURĘ KSIĄŻKI ADOBE PREMIERE 6 WYDAWNICTWA HELION - ZAMÓW SOBIE PRZEZ INTERNET :wink:


środa, 9 listopada 2005, 23:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Jest taka funkcja.
Kursor na fragment clipu do wycięcia --> klik prawym --> z rozwiniętego okna klik lewym na Ripple Delete. Wszystko.

Jak pisze Star to są podstawy jeśli ich nie opanujesz to lepiej przejdź do prostrzych programów montażowych.

Do AP jest b. dobry help, jeśli nie znasz angielskiego to polecam "Po prostu Premiere 6" wyd. Helion.


czwartek, 10 listopada 2005, 00:30
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3261
Post 
ripple delete ewentualnie cięcie i przesuwanie narzędziem ripple edit tool.

_________________
Obrazek


czwartek, 10 listopada 2005, 00:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Dziękuję Wszystkim za podpowiedzi.
Wiem to co chciałem. Premiere wydało mi się bardziej interesujące niż sądziłem do tej pory.
Mam Biblię AP6.5, jednak po przywyknięciu do MSP7 trudno mi się przestawić na inną filozofię i terminologię.

Pozdrawiam serdecznie

_________________
Stanisław


piątek, 11 listopada 2005, 13:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL