Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 00:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Jak przyspieszyć materiał w Adobe Premiere - hurtowo 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post Jak przyspieszyć materiał w Adobe Premiere - hurtowo
Mam kilkadziesiąt klipów na Timelinie i chciałbym przyspieszyć je wszystki 200%. Jak skopiować właściwości jednego i wkleić na resztę zaznaczonych wcześniej klipów. Wiem że da się to zrobić z filtrami i właściwościami obrazu, jednak przyspieszenie się nie da.


środa, 21 grudnia 2005, 16:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
to se ne da...
boleję nad tym od początku jego użytkowania. a jak się jednak okaże, że przez ten cały czas istniała taka możliwość, to się pochlastam.

pozdro

_________________
Obrazek


środa, 21 grudnia 2005, 16:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
W wersji Pro jest to możliwe dzięki zagnieżdzaniu sekwencji.


środa, 21 grudnia 2005, 16:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
no to pewnie w ap6 można za pomocą virtual clipsów, ale to nie jest eleganckie rozwiązanie...

pozdro

_________________
Obrazek


środa, 21 grudnia 2005, 17:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post Kurcze - Szkoda
Czyli zostaje rendering całości i dopiero 200% :-(

A co do AP Pro to jak to wygląda w praktyce to zagnieżdzanie sekwencji ??

W sumie to pracuję na AP 6,5 i nie pali mi się przesiadka, ale ....


środa, 21 grudnia 2005, 18:34
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
Cytuj:
Czyli zostaje rendering całości i dopiero 200%

8O
poprostu załóż 200% na każdy! po co render - export - import - render ? to już wtedy lepiej vc i po kłopocie.

_________________
Obrazek


środa, 21 grudnia 2005, 19:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 listopada 2005, 13:19
Posty: 21
Post 
Da się da pod warunkiem że pracujesz w wersji PRO 1.0 albo 1.5
Wszystko co zrobisz ( prawie ) kopiujesz i wklejasz na zaznaczone klipy opcją Paste Attributes


czwartek, 22 grudnia 2005, 00:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post No nie wiem
Grass! Już widzę jak nakładam na kilkadziesiąt klipów po kolei speed`a ;-)

Jest to krótki materiał więc lepiej zrobićrender już z wszystkimi filtrami a potem jeszcze raz speed już na jednym klipie :-)


czwartek, 22 grudnia 2005, 09:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
DeLux napisał(a):
Da się da pod warunkiem że pracujesz w wersji PRO 1.0 albo 1.5
Wszystko co zrobisz ( prawie ) kopiujesz i wklejasz na zaznaczone klipy opcją Paste Attributes
Bzdura, paste attributes obejmuje filtry i właściwości klipu znajdujące się w "grupie" motion(position, rotation etc.) oraz parametr opacity


Ostatnio edytowano czwartek, 22 grudnia 2005, 13:28 przez -Damian-, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 22 grudnia 2005, 10:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Rozwiązanie tego problemu w przypadku AP Pro jest stosunkowo proste, a rozwiązanie przedstawił Damian w sposób charakterystyczny dla siebie. :wink:
Jeżeli na Timeline leży 20 klipów plus przejścia, filtry wideo itd to importujemy cały Timeline do nowej sekwencji (zagnieżdzenie) i nadkładamy na "to" np. efekt przyspieszenia.


czwartek, 22 grudnia 2005, 13:04
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
Cytuj:
Już widzę jak nakładam na kilkadziesiąt klipów po kolei speed`a

no nie wiem, ja wielokrotnie tak robiłem i nie jest to wielki problem. jak przycinasz, przesuwasz klipy, zakładasz na nie efekty, to stosunkowo niewielki problem ustawić speed, nie? lepiej wyeksportować, zaimportować i przeliczyć?

_________________
Obrazek


czwartek, 22 grudnia 2005, 14:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post A może jakaś nakładka
czy plugin daje możliwość taką jak speed, który później można skopiować i wkleić atrybuty ??

Tamtą sprawę już załatwiłem ale może na przyszłość dało by się czymś pracę ułatwić )


czwartek, 22 grudnia 2005, 15:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post Re: A może jakaś nakładka
maximus napisał(a):
czy plugin daje możliwość taką jak speed, który później można skopiować i wkleić atrybuty ??
Jeśli chodzi ci o to, czy plugin zmieniający szybkość (np. twixtor) można kopiować na inne klipy, to odp brzmi tak.


czwartek, 22 grudnia 2005, 15:42
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: A może jakaś nakładka
-Damian- napisał(a):
maximus napisał(a):
czy plugin daje możliwość taką jak speed, który później można skopiować i wkleić atrybuty ??
Jeśli chodzi ci o to, czy plugin zmieniający szybkość (np. twixtor) można kopiować na inne klipy, to odp brzmi tak.

no ale nałożenie efektu nie spowoduje skrócenia/wydłużenia klipu...

_________________
Obrazek


czwartek, 22 grudnia 2005, 16:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL