Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 11:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Adobe Premiere pro 1,5 i pliki Mov vs Digital juice 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post Adobe Premiere pro 1,5 i pliki Mov vs Digital juice
Witam znajomy oferuje mi sprzedaz oryginalnych anim. Digital juice weending.... Pozyczył mi jedna płytkę i sprawdzałem czy chodza jak to jest i jak to sie ma do ap 1,5 i okazało sie ku mojemu zdziweniu ze ap 1,5 nie widzi plików Mov ????? Moze m i ktos powiedziec dlaczego ?? Znajomy kupił w USA te animacje i nie umie sie nimi posługiwac on ma adobe 6,5 powiem szczerze ze ja tez nie wiem jak i co z tym kluczowaniem kanałami itp byłem u znajomego ale nic mu nie pomogłem a chciałem zobaczyc na ap pro 1,5 czy nie bedzie łatwiej a tu takie rozczarowanie. Prosze o informacje czy pliki mov chodza pod tym programem i jak to zastosowac zeby dzialalo tak jak nalezy


czwartek, 29 grudnia 2005, 11:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 października 2005, 11:43
Posty: 43
Post 
Zainstaluj Quick Tima i sprawdź ponownie.


czwartek, 29 grudnia 2005, 11:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post .
Juz to zrobiłem zainstalowałem quic timea odinstalowywałem ap 1,5 instalowałem ap 6,5 pozniej ponownie ap,15 wiem ze kiedys (tak mi sie wydaje) dzialaly pliki mov na tym pro 1,5 ale robilem format i na czysty dysk z systemem postawilem ap, 1,5 nie wiem czy ma to jakies znaczenie w kazdym razie za cholere nie cha tym razem chodzic te pliki MOV beznadzieja


czwartek, 29 grudnia 2005, 12:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post .
Zna ktos moze odpowiedz co zrobic zeby dzialay pliki mov w ap 1,5 jak jak otweiram katalog z plikiem mov to qwogole ap 1,5 go nie widzi i nie mam obsugiwanych formatów Mov jak roziwjam liste obslugiwanych formatów nigdzie nie widac formatu MOV. kiedysa mi to działalo na ap,15 nie wiem o co chodzi prosze bardzo pilne jak ktos mozec cos poradzic to bardzo prosze o pomoc


czwartek, 29 grudnia 2005, 13:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
taaa ... Panie samochód mi nei jeździ - co się dzieje ?
- A koła ma ? ;P

Jesteś w stanie te mov'y odtwarzać normalnei z systemie ? Którego QuicTime'a instalowałeś ? ;>

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


czwartek, 29 grudnia 2005, 14:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post a moze
lepiej uzyc procodera i skonwertowac na avi lub cokolwiek innego bez klatek kluczowych (w zależnosci od potrzeb) ....

_________________
----------------------------------
time .... relative .....


czwartek, 29 grudnia 2005, 14:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post .
Cytuj:
taaa ... Panie samochód mi nei jeździ - co się dzieje ?
- A koła ma ? ;P


;) ja samochód ma koła a nie jeździ to idzie sie do mechesa a jak nie dziala pro 1,5 to pisze sie na forum i tez tak uczyniłem i mam nadzieje ze znajde mega mechesa ktrory mi pomoze
Co do przekonwertorowania to nie moge na to pozwolic bo digital juice ma mnustwo fajnych rzezczy z kluczami i kanałami
tylko...
nie działa mi mov. w pro 1,5

Normalnie quick time otwaza te pliki a jak chce otworzyc to w pro to wogole nie widzi tych plikow nawet probowalem zaimportoqwac caly katalog w ktorym miedzy innymi jest plik mov wszystko importuje oprocz mov pisze not suportet

kiedys mi chodziły te pliki ale robilem format i postawilem czysty system xp sp2 na takiego czysciocha postawiłem ap pro 1,5 zainstalowałem quck time i adobe pro 6,5 w 6,5 widzi mov dziwne dlatego tez pisze do mechesów :) :idea:


czwartek, 29 grudnia 2005, 15:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post .
przy instalacji pytał m,nie jaka forme zainstalowac dałem ta najubozsza a wersja 6,5


czwartek, 29 grudnia 2005, 15:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post .
Oczywiscie przy instalacji quick time


czwartek, 29 grudnia 2005, 15:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post .
Cytuj:
Jesteś w stanie te mov'y odtwarzać normalnei z systemie ? Którego QuicTime'a instalowałeś ? ;>


powyzej napisałem jaka wersja i jaki tym instalacji

Najgorsze jest to ze nie mam internetu w domu i co sie dowiem za dnia na tym forum wykorzystuje w nocy dlatego mam nadzieje ze uda mi sie rozwiazac ten problem jeszcze dzisiaj


czwartek, 29 grudnia 2005, 15:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post .
Aha i jescze jedno adobe 6,5 widzi te pliki i mozna ich uzywac z tym ze jak naptrzyklad dam alpha black chanel na animacji z czarnym tłem to podczas podgladu nie widzi mi tej animacji dopiero po exporcie fimu jest widoczne tez nie wiem dlaczego Moze to byc wina tego ze wgrałem ubozsza wersje quicka ?? tylko dlaczego ap wogole nie rozpoznaje formatu MOV ??


czwartek, 29 grudnia 2005, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
czy ktoś jeszcze chciałby napisać że Adobe Premiere w jakiejkolwiek wersji to najlepszy program do montażu ???? :P

woykr : sam nei używam Premierki (nomen omen przez takie właśnie niespodzianki) więc nei bardzo mogę Ci pomóc ... ;>

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


czwartek, 29 grudnia 2005, 19:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post EUREKA
UDAŁO SIE :D :) :) :o

Wiec rozwiązaniem tego problemu było przeinstalowanie quick time po prostu wgrałem jakąs instalke która zawiera najmniej składników przy wybraniu opcji standart AP 1,5 Śmiga. Dzikei za wszelkie sugestie które pomogły mi naprawić ten błąd.


piątek, 30 grudnia 2005, 12:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL