|
Teraz jest środa, 27 stycznia 2021, 19:44
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Które konvertowanie najlepsze pal vcd,svcd,mpg1 czy mpg2
Autor |
Wiadomość |
tygrys1
Nowy
|
 Które konvertowanie najlepsze pal vcd,svcd,mpg1 czy mpg2
Które konvertowanie najlepsze pal vcd,svcd,mpg1 czy mpg2 Zależy mi na najlepszej jakości spośród wyżej wymienionych. Dzieki
|
niedziela, 15 stycznia 2006, 21:18 |
|
 |
Mietek
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14 Posty: 588 Lokalizacja: mazowieckie
|
 Re: Które konvertowanie najlepsze pal vcd,svcd,mpg1 czy mpg2
tygrys1 napisał(a): Które konvertowanie najlepsze pal vcd,svcd,mpg1 czy mpg2 Zależy mi na najlepszej jakości spośród wyżej wymienionych. Dzieki
 może na początek to http://www.filmsite.art.pl/fs.php?page= ... lista.html 
|
niedziela, 15 stycznia 2006, 21:26 |
|
 |
Maryś
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57 Posty: 513 Lokalizacja: Katowice
|
Witam.
Tygrys1 : Trochę namieszałeś.
Płyta VCD, kompresja MPEG1,
Płyta SVCD, kompresja MPEG2,
Płyta DVD, kompresja MPEG2,
Płyta Divx, kompresja MPEG4,
Myślę, że resztę sobie dopowiesz. Zapraszam także do lektury Forum.
Pozdrawiam : Marian
_________________ Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.
|
niedziela, 15 stycznia 2006, 21:42 |
|
 |
tygrys1
Nowy
|
Używam programu Video Studio 8 i po montażu jest możliwośc kompresji tak jak opisałem wyżej pal vcd,pal vcd,Pal mpg1 , pal mpg2 i stąd bylo moje pytanie
|
niedziela, 15 stycznia 2006, 21:57 |
|
 |
Maryś
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57 Posty: 513 Lokalizacja: Katowice
|
Witam.
Zależy jaką masz nagrywarkę. Jeśli DVD to gdy tworzysz plik video wybierz PAL DVD, jeśli masz nagrywarkę CD to wybierz PAL SVCD ale można także, jeśli masz zewnętrzny kodek MPEG4 (DivX, XviD) to można nagrać płytę DivX.
W przypadku gdy tworzysz płytę (dysk) to analogicznie wybierasz DVD lub SVCD.
Pozdrawiam : Marian
_________________ Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.
|
niedziela, 15 stycznia 2006, 22:31 |
|
 |
tygrys1
Nowy
|
dzięki
|
poniedziałek, 16 stycznia 2006, 07:28 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|