Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 15:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Nakładki w AP 6.01 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 16 marca 2002, 10:28
Posty: 9
Lokalizacja: wa-wa
Post Nakładki w AP 6.01
Mam kilka nakładek ze złotymi literami w 3D na czarnym tle i mam kłopoty z umieszczeniem ich żeby były widoczne na tle pliku avi w Timeline. Umieszczam je na Video 2 nad plikiem i nie wiem co dalej. Wchodziłem na Video options/Transparecy Settings i próbowałem kilka kluczy ale coś mi nie chce wyjść. A może tego trzeba szukać gdzie indziej. Liczę na kostruktywne podpowiedzi.

_________________
Miras.N


czwartek, 11 kwietnia 2002, 22:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Nakładki w AP 6.01
Domyslam sie ze chodzi tobie o pliki avi z gotowymi animacjami i chcesz zrobic ich przezroczystosc. Jesli tak to muszi formta danego pliku avi czy innego byc zgodny ze standartem rozdzielczosci np jesli montujesz film z rozdzielczoscia 720x540 to ten plik avi tez powinien byc z rozdz. 720x540 chociaz nie zawsze, np jesli bedzie on zgodny ze standartem 768x576 to tez powinien dzialac.
Pozdrawiam
Tomasz S. :wink:


sobota, 13 kwietnia 2002, 13:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Nakładki w AP 6.01
Domyslam sie ze chodzi tobie o pliki avi z gotowymi animacjami i chcesz zrobic ich przezroczystosc. Jesli tak to musi format danego pliku avi czy innego byc zgodny ze standartem rozdzielczosci np jesli montujesz film z rozdzielczoscia 720x540 to ten plik avi tez powinien byc z rozdz. 720x540 chociaz nie zawsze, np jesli bedzie on zgodny ze standartem 768x576 to tez powinien dzialac.
Pozdrawiam
Tomasz S. :wink:


sobota, 13 kwietnia 2002, 13:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post animy
znajdz od kogoś tzw. avi czarodziej z hdp zaznaczasz plik i on przelicza jest to proste
dają go z ich animami
jeżeli masz klip 768na 576 to nie będzie działał aż go przeliczysz na 720


piątek, 26 kwietnia 2002, 19:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post 
Video options/Transparecy Settings tam ustaw jako RGB pipetą zaznacz kolor który ma być przezroczysty na sówaku ustaw odpowiednią wartość myśle że około 12 ;)


piątek, 11 listopada 2005, 21:42
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3261
Post 
jambo, nie odgrzewaj takich trupów :?

_________________
Obrazek


piątek, 11 listopada 2005, 21:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL