Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 20:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 co jest z Adobe 1.5 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 stycznia 2006, 21:39
Posty: 28
Post co jest z Adobe 1.5
jak już gdzieś tam pisałem jakość słaba po zgraniu materiału do kompa ale pełne zaskoczenie po wyprowadzeniu materiału na DVD w adobe pro 1.5 obraz zostaje obciety z każdej strony a rozdzielczość ustawiona na standart PAl.

_________________
mico


środa, 25 stycznia 2006, 22:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 24 stycznia 2006, 17:22
Posty: 118
Lokalizacja: Szczecin City
Post 
... a obraz przycięty tylko gdy oglądasz na standartowym odbiorniku TV, co?

Jeśli tak - to normalne, telewizory przycinają część obrazu. Przyzwyczaisz się.

Powodzenia przy nauce montażu


środa, 25 stycznia 2006, 22:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 stycznia 2006, 21:39
Posty: 28
Post 
Soullessman napisał(a):
... a obraz przycięty tylko gdy oglądasz na standartowym odbiorniku TV, co?

Jeśli tak - to normalne, telewizory przycinają część obrazu. Przyzwyczaisz się.

Powodzenia przy nauce montażu

nie zupełnie jesl płytke ogladam na kompie w power DV to jest rowniez poobcinany z każdej strony widoczny jest tylko tak jakby kwadrat z całości obrazu

_________________
mico


środa, 25 stycznia 2006, 22:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 24 stycznia 2006, 17:22
Posty: 118
Lokalizacja: Szczecin City
Post 
Ooo, miko , to już dla mnie enigma... Jakie parametry pliku DVD ustawiałeś, porąbałeś coś z rozdzielczością - powinno być 720x576 PAL.

Ech, zadajesz bardzo zagadkowe pytania...


środa, 25 stycznia 2006, 23:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 stycznia 2006, 21:39
Posty: 28
Post 
Soullessman napisał(a):
Ooo, miko , to już dla mnie enigma... Jakie parametry pliku DVD ustawiałeś, porąbałeś coś z rozdzielczością - powinno być 720x576 PAL.

Ech, zadajesz bardzo zagadkowe pytania...

rozdzielczośc jest tak jak piszesz tylko wyglad ma jakbyś zrobił to w oknie otoczonym czarnymi paskami ja wiem ze w 16:9 obcina obraz ale tylko z dołu i góry atu co ? moze program mam do bani jakiś trial albo bez kodeków?

_________________
mico


czwartek, 26 stycznia 2006, 07:49
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post 
Sprawdź dokładnie ustawienia pliku wyjściowego, bo prawdopodobnie wina tkwi w ustawieniach .....

_________________
Pozdrawiam
ROBSON


czwartek, 26 stycznia 2006, 08:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL