Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 07:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Mała lekcja po adobe 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 stycznia 2006, 21:39
Posty: 28
Post Mała lekcja po adobe
Borykam sie z tym adobe po1.5 mam słabą jakość obrazu na wyjściu i w dodatku w oknie na pełnym ekranie (otoczony czarnymi paskami ) i pytam czy te ustawienia sa dobre Poczatowe - capture:
For editing with IEEE1394 (FireWire/i.LINK) DV equipment.
Standard PAL video (4:3 interlaced).
48kHz (16 bit) audio.
General
Editing mode: DV Playback
Timebase: 25,00 fps

Video Settings
Frame size: 720h 576v (1.067)
Frame rate: 25,00 frames/second
Pixel Aspect Ratio: D1/DV PAL (1.067)
Color depth: Millions of colors
Quality: 100 (out of 100)
Fields: Lower Field First

Audio Settings
Sample rate: 48000 samples/second

Recorder
DV/IEEE1394 Capture

Video Rendering
DV (PAL)
Color depth: Millions of colors
Default Sequence
Total video tracks: 3
Master track type: Stereo
Mono tracks: 0
Stereo tracks: 3
5.1 tracks: 0
Submix mono tracks: 0
Submix stereo tracks: 0
Submix 5.1 track
i końcowe:
Preset:
PAL DV 4x3 High Quality 7Mb CBR 1 Pass
Comment: High quality, CBR transcoding of DV content

Video Summary:
Codec: MainConcept MPEG Video
Quality: 5.0 (high quality)
TV Standard: PAL
Frame Rate [fps]: 25
Field Order: Lower
Aspect Ratio: 4:3
Frame Width [pixels]: 720
Frame Height [pixels]: 576
Bitrate Encoding: CBR
Bitrate [Mbps]: 7.0000 (high quality)
M Frames: 3
N Frames: 12
moze ktos poda krótko jak należy przejśc przez montarz od a-z czyli zgrywanie, obróbkai.... końcowy format to płytka DVD

_________________
mico


czwartek, 26 stycznia 2006, 18:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 24 stycznia 2006, 17:22
Posty: 118
Lokalizacja: Szczecin City
Post 
Hmm, w zasadzie to parametry wyglądają na prawidłowe.
Problem chyba tkwi gdzie indziej...


czwartek, 26 stycznia 2006, 18:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
Cytuj:
mam słabą jakość obrazu na wyjściu

na wyjściu czego?

Cytuj:
moze ktos poda krótko jak należy przejśc przez montarz od a-z czyli zgrywanie, obróbkai.... końcowy format to płytka DVD

było. dodatkowo na sieci jest milion tutoriali, a już do tak znanego programu to chyba z miliard. trzeba poszukać.

poza tym, dlaczego nie umieszczacie przykładów? choćby kilku sekund albo skrina? przecież subiektywne pojęcie "słaba jakość" kompletnie nic nie mówi.

pozdro

_________________
Obrazek


czwartek, 26 stycznia 2006, 20:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 stycznia 2006, 21:39
Posty: 28
Post 
GrassHoppeR napisał(a):
Cytuj:
mam słabą jakość obrazu na wyjściu

na wyjściu czego?

Cytuj:
moze ktos poda krótko jak należy przejśc przez montarz od a-z czyli zgrywanie, obróbkai.... końcowy format to płytka DVD

było. dodatkowo na sieci jest milion tutoriali, a już do tak znanego programu to chyba z miliard. trzeba poszukać.

poza tym, dlaczego nie umieszczacie przykładów? choćby kilku sekund albo skrina? przecież subiektywne pojęcie "słaba jakość" kompletnie nic nie mówi.

pozdro


na wyjściu tj po zgraniu materiału na płytke DVD

_________________
mico


czwartek, 26 stycznia 2006, 20:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 24 stycznia 2006, 17:22
Posty: 118
Lokalizacja: Szczecin City
Post 
Hmm , bitrate 7 000 w MPEG2 powinno dawać dobrą jakość.
Nigdy nie robiłem kodekiem MainConcepts- używałem Ligosa i ProCodera - ale Main jest uznawany za dobry... Może z 1-pass dać na 2-pass (ale różnice i tak będą niewielkie chyba).
Damn, nie wiem, problem mnie przerasta... Jak dalej będzie drętwo to może eksportuj z montażu jako DV i próbuj innym programem/kodekiem robić MPEG2 i DVD-Video.
Wyłączam się z dyskusji - może inni pomogą.

Pozdrawiam i życzę szybkiego rozwiązania problemu


czwartek, 26 stycznia 2006, 20:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Tak popieram mojego przedmówce najlepiej cały materiał wyeksportować z adobe premier W DV i potem potraktować go zewnętrznym programem takim jak canopus procoder lub chociaż tempeg (jeżeli chodzi o program darmowy)
Może jest jakiś problem z przeplotem ??


wtorek, 31 stycznia 2006, 16:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 stycznia 2006, 21:39
Posty: 28
Post 
Dzięki Panowe za podpowiedzi , coś właczyłem coś wyłaczyłem i zgrałem filmik (20min) w AP_ capture małye montrz , transkodowanie i export na Dv i jest wszystko Ok. Miejmy nadzieje że przy konkretnym filmie będzie nadal Ok.
pozdrawiam

_________________
mico


wtorek, 31 stycznia 2006, 18:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL