Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 22:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 PC+TV+VHS=brak obrazu i dzwięku. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 3 lutego 2006, 08:11
Posty: 5
Post PC+TV+VHS=brak obrazu i dzwięku.
Witam wszystkich.

Mam taki dość znaczny problem ze zgraniem obrazu z Komputera poprzez telewizor na magnetowid.

Aktualnie przejrzałęm wszystkie tematy o tym na forum jakie udało mi isę znaleźć, próbowałem juz przestawić że wyjściem domyślnym obrazu jest TV-OUT jednak nie pomogło magnetowid wciąż nie nagrywa obrazu anie dzwięku.
Mój sposób podłączenia.

Karta ATI Radeon X1300 Prof 512/128 TV-OUT ->> Telewizor Samsung CX-5344W do jednego z wejść EURO poprzez przejściówkę czincze do EURO -> Magnetowid Aiwa GX880 podłączony do telewizora za pomocą kabla EURO-EURO. Jeśli potrzebne są jeszcze jakieś inne dane to proszę wyszczególnić natychmiast podam. Bardzo zależy mi na zgraniu tegomateriału na kasetę VHS.

Z góry dziękuję i pozdrawiam...


środa, 8 lutego 2006, 18:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Dlaczego zgrywasz przez TV, nie możesz bezpośrednio na magnetowid?


środa, 8 lutego 2006, 18:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 3 lutego 2006, 08:11
Posty: 5
Post 
Teoretycznie mógł bym tylko że z tego co wyczytałem to muszę przełączyć żeby TV-OUT był pierwszy a D-SUB drugi czyli nie włącze filmu bo nie widzę tego co jest na magnetowidzie. Może załatwię sobie jeszcze inny magnetowid który nie będzie miał EURO wejście wyjście w tym samym miejscu a ten ma jedno EURO a a drugie PREMIERE.

_________________
-------------------------------------------------------
AMD Sempron 64 bit 2800+, Gigabyt K8-NE,GeCube ATI Radeon X1300 Profesjonal 512DDR2/128 bit, 512 RAM 2x256
-------------------------------------------------------


środa, 8 lutego 2006, 19:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Jeśli nie jest to sprawa jednorazowa to możesz zaopatrzyć się w rozdzielacz video, wtedy będziesz mógł podpiąć do TV OUT kilka urządzeń, np. TV + magnetowid /lub kilka/ , jednocześnie obserwować i nagrywać bez utyaty jakości sygnału. 8)
Niewielki wydatek a ułatwia życie. :wink:


środa, 8 lutego 2006, 19:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 3 lutego 2006, 08:11
Posty: 5
Post 
Sęk w tym że robie to pierwszy i mam nadzieję ostatni raz ponieważ nie mam o tym pojęcia i bardzi mnie to zirytowało. Pozatym muszę to nagrać na jutro.

_________________
-------------------------------------------------------
AMD Sempron 64 bit 2800+, Gigabyt K8-NE,GeCube ATI Radeon X1300 Profesjonal 512DDR2/128 bit, 512 RAM 2x256
-------------------------------------------------------


środa, 8 lutego 2006, 19:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 19 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL