Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 17:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 problem z płynnością 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post problem z płynnością
Przy odtwarzaniu klipów w formacie MPGE2 występują porwane krawędzie w edytowanych obiektach szczególnie przy szybszym przesuwaniu się obrazu oraz brakuje płynności w wyświetlanym obrazie . CZy można coś temu zaradzić aby tego się poizbyć . To samo jest gdy zegram film na CD i póżniej to odtwarzam.


niedziela, 9 marca 2003, 13:51
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
może podaj jaką masz konfirurację sprzetową,byc moze twój komputer jest za wolny do dekodowania strumienia MPEG2


niedziela, 9 marca 2003, 15:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 kwietnia 2002, 11:32
Posty: 104
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: problem z płynnością
zibert napisał(a):
Przy odtwarzaniu klipów w formacie MPGE2 występują porwane krawędzie w edytowanych obiektach szczególnie przy szybszym przesuwaniu się obrazu oraz brakuje płynności w wyświetlanym obrazie . CZy można coś temu zaradzić aby tego się poizbyć . To samo jest gdy zegram film na CD i póżniej to odtwarzam.


a nie chodzi tu przypadkiem o interlace.


niedziela, 9 marca 2003, 21:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Te ząbkowane krawędzie podczas ruchu to efekt przeplotu.Trzeba go usunąć.
Pozdrawiam.


niedziela, 9 marca 2003, 21:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
kom Pentium 4 2.0GHZ dysk 60GB 7200 Karta Geforce 2x400
CZym ewentualnie te przeploty usunąć ?


poniedziałek, 10 marca 2003, 18:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Np w programie AdobePremiere,lub w darmowym VirtualDub. Opcja nazywa się Deinterlace (zazwyczaj jest to jakiś filtr programowy).Więcej o tym problemie masz na http://www.100fps.com/


poniedziałek, 10 marca 2003, 19:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Jakim programem kodujesz?Jeśli Gordian Knotem to "Save&Encode" i zaznacz "Separate Field (Fast)"


poniedziałek, 10 marca 2003, 23:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
koduję Adobe Premiere


piątek, 21 marca 2003, 00:27
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: XGrzesX i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL