Teraz jest czwartek, 29 października 2020, 13:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Rozdzielczość ? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Rozdzielczość ?
Mam kamerę DIGITAL8 z wyjściem DV i USB. Zgrywając film przez port USB udaje mi się uzyskać maksmalną rozdzielczość 320x240.
Czy jest to prawidłowe ?
No i czy zgrywając film do kompa przez złącze DV - można będzie uzyskać większą rozdzielczość ?


środa, 12 marca 2003, 23:16
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 kwietnia 2002, 11:32
Posty: 104
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Rozdzielczość ?
Marek732 napisał(a):
Mam kamerę DIGITAL8 z wyjściem DV i USB. Zgrywając film przez port USB udaje mi się uzyskać maksmalną rozdzielczość 320x240.
Czy jest to prawidłowe ?
No i czy zgrywając film do kompa przez złącze DV - można będzie uzyskać większą rozdzielczość ?


na oba pytania odpowiedź brzmi: TAK.

Po prostu złącze USB ma za małą przepustowość i niemożnością jest przesłanie takiej ilości danych jaką zawiera pełen PAL. Szczerze mówiąc jestem lekko zdziwiony, ze w ogóle jest możliwe zgrywanie filmów przez USB...


środa, 12 marca 2003, 23:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam kamere z USB-Streaming i udaje mi się uzyskac tylko 320x240, natomiast nie próbowałem jeszcze przez złącze DV, bo dopiero jutro bedę miał kontroler do kompa.
Czyli rozumiem że przez złącze DV uda mi się uzyskać rozdz. 720 x 576

Dzięki za pomoc.


środa, 12 marca 2003, 23:39
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Tak uda ci się złąpać ta rozdzielczosc z palcem w nosie.


czwartek, 13 marca 2003, 18:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzięki,,, wszystko działa jak należy


piątek, 14 marca 2003, 04:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post jaki komp
A jaki masz komputer? Bo na moim przez złącze Firewire podczas zgrywania gubi klatki ale tylko wtedy gdy windowsa mam już sporo czasu jak zgrywam zaraz po instalacji windowsa to jest O.K.


niedziela, 22 czerwca 2003, 16:46
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 13 stycznia 2003, 16:18
Posty: 90
Post Re: jaki komp
ernescik napisał(a):
A jaki masz komputer? Bo na moim przez złącze Firewire podczas zgrywania gubi klatki ale tylko wtedy gdy windowsa mam już sporo czasu jak zgrywam zaraz po instalacji windowsa to jest O.K.


bo dysk jest 'zaśmiecony'. Defragmentacja powinna pomóc


niedziela, 22 czerwca 2003, 20:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL